ثبت ۱۲۵ واقعه دوقلوزایی در کردستان

۷ هزار و ۱۱ واقعه از مجموع ۷ هزار و ۲۷۳ ولادت‌های ثبت شده در استان در چهار ماهه سال جاری تک‌زایی و ۱۲۵ واقعه به صورت دوقلوزایی بوده است

علی جوکار مدیرکل ثبت احوال کردستان امروز در جلسه ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت کردستان که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، اظهار کرد: آمار ولادت در استان طی سال گذشته ۴.۱ درصد کاهش داشت.

به گفته او، سال ۱۴۰۱ در مجموع ۲۲ هزار و ۴۸۹ واقعه ولادت به ثبت رسیده است که از این تعداد ۱۶ هزار و ۷۹۲ مورد مربوط به ولادت شهری و ۵ هزار و ۶۹۷ مورد نیز ولادت روستایی بوده است.

جوکار خاطرنشان کرد: تعداد ولادت ثبت شده پسران در سال گذشته ۱۱ هزار و ۶۳۵ و تعداد ولادت ثبت شده دختران ۱۰ هزار و ۸۵۴ واقعه بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان تصریح کرد: طی سال گذشته در هر ماه به طور متوسط یک هزار و ۸۷۴ واقعه و در هر ساعت به طور میانگین ۲.۵ واقعه ولادت در استان به ثبت شده است.

جوکار افزود: در چهار ماهه امسال در مجموع ۷ هزار و ۲۷۳ ولادت در استان ثبت شده که ۵ هزار و ۳۱۴ واقعه آن شهری و یک هزار و ۹۵۹ واقعه بوده است.

او با بیان اینکه ۳ هزار و ۷۳۹ واقعه ولادت پسر و ۳ هزار و ۵۳۴ واقعه ولادت دختر در ۴ ماهه امسال در استان به ثبت رسیده است، گفت: در هر ماه به طور متوسط یک هزار و ۸۱۸ واقعه ولادت در استان به ثبت رسیده است.

به گفته جوکار، در هر شبانه‌روز به طور متوسط ۵۹ واقعه ولادت ثبت رسیده است و در هر ساعت به طور متوسط ۲.۴ واقعه ولادت به ثبت رسیده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان اضافه کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت ولادت برابر با ۱۰۵.۸ و میانگین سن مادران در ولادت‌های ثبت شده ۳۰.۷۳ سال است.

جوکار افزود: ۷ هزار و ۱۱ واقعه از مجموع ۷ هزار و ۲۷۳ ولادت‌های ثبت شده در استان در چهار ماهه سال جاری تک‌زایی و ۱۲۵ واقعه به صورت دوقلوزایی بوده است، گفت: از ابتدای سال‌جاری تا پایان تیرماه در مجموع ۴ مورد ۳ قلوزایی در استان به ثبت رسیده است.

او اضافه کرد: بیشترین دوقلوزایی‌ها در استان با ۵۰ مورد مربوط به شهرستان سنندج و کمترین آن مربوط به شهرستان سنندج است.

تحقق سیاست‌های جوانی جمعیت مستلزم فرهنگ‌سازی است

فرماندار سنندج نیز در این جلسه با تبریک روز خبرنگار به اهالی رسانه و تقدیر از تلاش‌های بی‌وقفه اصحاب رسانه در استان، اظهار کرد: در حوزه جوانی جمعیت یک سری مشکلات داریم که باید به صورت ویژه برای رفع آن در سطح استان چاره‌جویی و چاره اندیشی شود.

او خاطرنشان کرد: باید برای درمان جمعیت قابل توجه زوج‌های نابارور در سطح استان فکر اساسی صورت بگیرد.

عسکری با بیان اینکه در دیدار‌های چهره به چهره با مردم مواردی به ما مراجعه می‌کنند که به دلیل نبود منابع و تمکن مالی لازم قادر به ادامه روند درمان ناباروری خود نیستند، اذعان کرد: یکی از مواردی که باید به صورت جدی در حوزه جوانی جمعیت به آن توجه و پرداخته شود زوج‌های ناباروری است که امکان درمان را به شرط فراهم بودن شرایط اقتصادی دارند.

فرماندار سنندج با تاکید براینکه ایجاد زیرساخت‌های لازم در حوزه درمان زوج‌های نابارور در استان ضروری است، گفت: تنها مرکز درمان ناباروری استان به لحاظ تجهیزات و امکانات نیاز به بروزرسانی و ارتقا دارد.

عسکری افزود: آمادگی داریم به شرط اعلام نیاز اعتباری از سوی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان در حد توان و بضاعت به تجهیز و بروزرسانی این مرکز کمک کنیم.

او خاطرنشان کرد: اعتبارات شهرستانی کفاف تجهیز مرکز ناباروری سنندج را نخواهد داد، اما هر قدمی در مسیر تقویت مرکز ناباروری استان به نوعی حرکت در راستای تحقق سیاست‌های جوانی جمعیت است.

فرماندار سنندج در ادامه به سقط جنین که به صورت خواسته و یا ناخواسته در جامعه صورت می‌گیرد هم گریزی زد و گفت: سقط جنین از مسائل بسیار مهمی است که باید در این خصوص برنامه‌ریزی‌های اساسی داشته باشیم.

او اذعان کرد: در خصوص فرهنگ‌سازی و اقدامات فرهنگی در راستای جوانی جمعیت هم باید برنامه‌ریزی داشته و کار‌های قوی ارائه شود.

عسکری ادامه داد: هنوز بخش‌هایی از قوانین جلوگیری از تولد فرزند سوم در دهه ۶۰ اعمال می‌شود و پارامتر‌های تشویقی که بازتاب‌های رسانه قوی داشته باشد در حوزه جوانی جمعیت در دستور کار دستگاه‌های فرهنگی و متولیان این بخش قرار گیرد.

او تصریح کرد: واگذاری ۱۱۰ قطعه زمین در حوزه جوانی جمعیت و بازتاب رسانه‌ای آن در سطح گسترده از سوی راه و شهرسازی استان در شرایطی اتفاق افتاده که این زمین‌ها هنوز به صورت قطعی واگذار نشده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.