شهید ستار اورنگ نخستین شهید مدافع حرم از کهگیلویه و بویراحمد در سوریه به دست تروریست های داعش به شهادت رسید.

به مناسبت بزرگداشت یاد و خاطره آن عزیزان، روز ١٨ مردادماه همزمان با سالروزشهادت شهید مدافع حرم ، شهید محسن حججی، روز بزرگداشت شهدای مدافع حرم نامیده شد تا بهانه ای باشد برای تجلیل از فداکاری‌ها و رشادت های دلیرمردانی که با اهداء خون خود ، امنیت و آسایش را برای ایران اسلامی به ارمغان آوردند.
 
نیم نگاهی به زندگی نامه نخستین شهید مدافع حرم کهگیلویه و بویراحمد؛

شهید ستار اورنگ اولین شهید مدافع حرم ازحکایت تنها شهید مدافع حرم استان و تک تیرانداز سوریه از استان کهگیلویه و بویراحمد است که فعالیت‌های چشم گیری در توانمندی نظامی، دفاع از انقلاب اسلامی و حریم اهل بیت (ع) در کارنامه درخشان زندگی ۵۳ ساله خود دارد.

شهید ستار اورنگ در سال ۱۳۴۱ در خانواده‌ای مذهبی در روستای نقاره خانه از توابع شهرستان بویراحمد دیده به جهان گشود. از سال ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۳ دوره ابتدایی را در بخش دروهان این شهرستان گذراند و سپس دوره راهنمایی را در زادگاه خود و در مدرسه خلیج فارس پشت سر گذاشت و دوره دبیرستان خود را سال ۱۳۵۶ تا ۱۳۵۸ در مدرسه امام خمینی (ره) شهر یاسوج به پایان رساند.

شهید ستار اورنگ به دلیل روحیه ظلم ستیزی که داشت از همان دوران نوجوانی به همراه همکلاسی‌های خود و در زمان مبارزه با طاغوت پهلوی در روز عاشورای سال ۵۷ باحضور در جمع مردم به مبارزات علیه رژیم شاهنشاهی می‌پرداخت.

در سال ۱۳۶۰ به عنوان بسیجی به گردان فاطمه زهرا (س) در ۵ کیلومتری آبادان پیوست و در گردان و تیپ احمدابن موسی (ع) در منطقه سر پل ذهاب و قصر شیرین و پادگان ابوذر مشغول به خدمت شد.

این شهید مدافع حرم از اواخر سال ۱۳۶۲ به عضویت نهاد مقدس سپاه درآمد و اواخر سال ۱۳۶۳ و اوایل سال ۱۳۶۴ با گذراندن دوره‌های تخصصی سلاح به عنوان مربی در این حوزه به پادگان آموزشی کهوا در بویراحمد معرفی و در این پادگان به آموزش بسیجیان و نیرو‌هایی که به جبهه اعزام می‌شدند پرداخت.
 
شهید ستار اورنگ تا ۱۵ خرداد ۱۳۶۶ در پادگان نظامی کهوا مشغول به فعالیت بود که بعد از آن به دلیل احساس مسئولیتی که در خود دید برای آموزش توانایی خود به نیرو‌هایی که در جبهه نبرد مشغول بودند عازم مناطق عملیاتی جنوب کشور شد و به عنوان مربی آموزشی سلاح در تیپ ۴۸ فتح مشغول به کار شد؛ و بعد از آن در سال ۷۳ به مدت یکسال در مناطق عملیاتی غرب کشور مشغول به پاسداری از مرز‌های میهن انقلاب اسلامی بود تا اینکه سال ۸۰ باتوجه به درخواست نیروی زمینی سپاه انقلاب اسلامی به عنوان مربی سلاح و فرمانده گردان دوره عالی پیاده دانشکده این نهاد آغاز به فعالیت کرد.
 
این شهید مدافع حرم از سال ۷۶ به تهران رفت و در دانشگاه امام حسین (ع) مشغول به فعالیت شد.
 
بعد از این دوران به دلیل توانمندی‌های زیادی که در این شهید بزرگوار دیده شد توانست در سمت‌های والایی مثل فرمانده گردان‌ها و تیپ‌های متفاوت در سپاه پاسداران توانمندی‌ها و ظرفیت‌های خود را ارائه دهد.
 
شهید اورنگ سال‌ها به عنوان مربی و فرمانده آموزشی در پادگان آموزشی تیپ ۴۸ فتح و به عنوان فرمانده‌ای لایق در رده‌های مختلف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مشغول خدمت بود و در آموزش‌های تخصصی و هدف گیری یک رزمنده‌ای فوق العاده بود.
 
وی که دی ماه سال ۹۴ به جبهه سوریه اعزام شده بود در ۹ بهمن ۹۴ حین ماموریت مستشاری در سوریه برای آزادی دو شهر نبل و الزهرا از محاصره ۴ ساله تروریست‌ها در پاک سازی حومه شهر حلب به فیض شهادت نائل آمد.
 
این شهید بزرگوار در زمان جنگ جانشین فرماندهی معاونت آموزش تیپ مستقل ۴۸ فتح و آخرین مسوولیتش فرماندهی تیپ سوم دانشگاه امام حسین (ع) بود و به عنوان فرمانده نمونه از دست مقام عظمای ولایت جایزه گرفته بود.

۱۸ مرداد سالروز گرامی داشت شهدای مدافع حرم
 
شهادت شهید محسن حججی در ۱۸ مرداد سال ۱۳۹۶ به دست نیرو‌های داعش در سوریه نقطه عطفی در دوران حضور رزمندگان ایران در سوریه بود.
 
پس از شهادت محسن حججی و اخبار و فیلم‌ها و تصاویری که از نحوه شهادت او در رسانه‌ها مخابره شد به یکباره نام مدافعان حرم و دفاع جانانه انان در طول چهار سال مقاومت بر سر زبان‌ها انداخت.
 
همانطور که مقام معظم رهبری در سخنان خود درباره این شهید گفته بود، به واقع شهید حججی حجت خدا برای مردم شد تا همگان شاهد جنایات تکفیری‌ها و بی رحمی و تجاوزگری آنان علیه مردم سوریه باشند.
 
از همین رو شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ۱۸ مرداد، سالروز شهادت شهید محسن حججی را به نام روز بزرگداشت شهدای مدافع حرم نام‌گذاری کرد.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.