طول مسیر اصلی پیاده‌روی جاماندگان اربعین ۱۴ کیلومتر از میدان امام حسین (ع) تا حرم شاه عبدالعظیم حسنی (ع) تعیین شده است.

مهرداد باقری پبدنی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ابتدای این نشست گفت: آقای زاکانی در نشست سال قبل به نکته‌ای اشاره کردند که بابت کار‌هایی که در حوزه دفاع مقدس انجام نداده‌ایم باید توبه کرد و ارتباط صحبت ایشان با اربعین حسینی را می‌توان اینگونه تعبیر کرد که زمانی فرا می‌رسد و پرونده اربعین حسینی بسته خواهد شد و آن لحظه حسی در انسان ایجاد می‌شود که کاش کار‌های بیشتری در این زمینه انجام می‌دادم. پس بیاییم از امروز به آن ساعت و غروب اربعین فکر کنیم و طوری خدمت کنیم که حسرت آن لحظه را نخوریم.

وی افزود: امیدوارم امسال نیز خداوند به حاضرین در این نشست توفیقی عطا فرماید که خدمتی خالصانه به زائرین حضرت سید الشهدا (ع) در پیاده‌روی جاماندگان اربعین داشته باشیم. در این جلسه تلاش می‌کنیم با مروری بر وظایف واحدی که در حوزه اختیارات سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است، تصمیماتی در این مسیر رقم بزنیم که شایسته‌ترین خدمات را به زائران امام حسین (ع) ارائه کنیم.

 رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به آمار‌های سنوات گذشته و حضور شهروندان در این پیاده‌روی اضافه کرد: شهرداری تهران به عنوان مبدع حرکت جاماندگان اربعین و راه‌پیمایی غدیر شناخته شده است. این مراسم ۱۱ سال است که برگزار می‌شود و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ۸ سال متولی برگزاری آن بوده است. طول مسیر اصلی ۱۴ کیلومتر از میدان امام حسین (ع) تا حرم شاه عبدالعظیم حسنی (ع) تعیین شده است که البته مشتاقان بسیاری از مسیر‌های فرعی نیز به آن می‌پیوندند و الگوی تقسیم ماموریت‌ها در موضوع‌های مختلف و ساختار‌های متفاوتی تعریف و تعیین شده است که متعاقبا اعلام می‌شود.

امین توکلی‌زاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و رییس ستاد اربعین شهرداری تهران نیز در این نشست گفت: خداوند را شاکریم که برسفره سید الشهدا (ع) دور هم جمع شده‌ایم تا با خلوص نیت و اراده بتوانیم بهترین خدمات را به عاشقان آن حضرت ارائه کنیم و امیدوارم بتوانیم برنامه دقیقی را در این زمینه رقم بزنیم.

 وی افزود: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران مفتخر است که چنین سنت حسنه‌ای را در شهر بنا کرده است و دیگران هم کم‌کم به آن پیوسته‌اند و امروز این اتفاق تبدیل به یک اقدام بزرگ ملی شده است.

توکلی‌زاده تصریح کرد: پیاده‌روی اربعین هر سال با دقت و جدیت بیشتر صورت می‌گیرد و همه ابعاد شهرداری در این کار مهم بسیج می‌شوند تا بتوان جریان مهمی در شهر رقم زد.

رییس ستاد اربعین شهرداری تهران گفت: همزمان با برگزاری راهپیمایی اربعین، کمیته‌های تخصصی و قرارگاه‌ها در حوزه‌های مختلف تشکیل شده است و تفکیکی بین ارائه خدمات در راهپیمایی عراق و راهپیمایی جاماندگان در پایتخت نیست.

توکلی‌زاده با اشاره به تعیین جایگاه موکب‌ها بیان کرد: شهرداری‌های مناطق می‌بایست مسیر و نحوه حضور مناطق را مشخص کنند. شهرداران مناطق نیز خیرین و موکب‌های محله را شناسایی و ضمن آشنایی از مشارکت آن‌ها در این امر بهره ببرند.

وی ضمن اشاره به طرح تکریم شهروندان در این مسیر افزود: می‌بایست مساجد، مدارس، حسینیه‌ها، تکیه‌ها، دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی تجهیز شوند تا در صورت مراجعه زائران به این مکان‌ها، سرویس‌های بهداشتی، وسایل سرمایشی و دیگر امکانات لازم برای آن‌ها فراهم باشد. البته که ما به چنین مراکزی برای تعمیرات و تجهیز کردن کمک خواهیم کرد.

توکلی‌زاده اضافه کرد: جانمایی مناسب تابلو‌های راهنما و مه پاش و سایبان با توجه به فصل تابستان و گرمای هوا باید در مسیر صورت گیرد و آب خنک برای زائرین فراهم شود.

رییس ستاد اربعین شهرداری تهران عنوان کرد: در بحث حمل و نقل نیز تمهیداتی با شرکت مترو، شرکت تاکسیرانی، شرکت اتوبوس‌های شهری در خصوص جابه‌جایی مسافران انجام شده است. بهتر است در مسیر برگشت نیز ون‌هایی برای بازگشت زائرین به سمت ماشین‌هایشان فراهم شود.

وی به نقش کلیدی رسانه در این اتفاق بزرگ اشاره کرد و گفت: امسال ستاد اربعین شعار مناسبی را اعلام کرده که در قالب این شعار می‌توان کار‌های فرهنگی بسیاری انجام داد. بهتر است تا آنجا که می‌توانیم از ظرفیت این شعار استفاده کنیم و آن‌را گسترش دهیم. اقلام فرهنگی در این موضوع تولید شود و فرمت و قالب یکسانی برای طراحی محیط در نظر بگیریم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.