محمدصادق معتمدیان پنجشنبهشب در جلسه ستاد استانی احیای دریاچه ارومیه گفت: در حوزه سختافزاری احیای دریاچه از برنامه جلوتر هستیم ولی باید به سمت احزاب طرح های نرمافزاری مدیریت مصارف کشاورزی در حوضه آبریز برویم.
وی اضافه کرد: با حمایت دولت سیزدهم و اهتمام جدی دستگاه های متولی، به وعده بهره برداری از یک طرح احیای دریاچه ارومیه در هر سه ماه یکبار عمل شده است.
معتمدیان به برنامه ریزی برای مدیریت مصرف آب در حوزه کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: در حوزه نرم افزاری، تدابیر لازم برای تشدید نظارت بر کنترل میزان مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه اندیشیده و اجرای آن نیازمند حمایت در سطح ملی است.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه تاکید کرد: باید زمینه ای فراهم کنیم که با همکاری کشاورزان، موضوع تغییر الگوی کشت، عملیاتی شود تا بتوانیم به اهداف اینبخش دست یابیم.
معتمدیان بیان کرد: برخی کشت ها چندین برابر کمتر از کشت های پرآب بر نظیر یونجه و چغندرقند آب مصرف می کنند که میتوان آنها را جایگزین کرد.
وی با اشاره به اختصاص ۲ هزار و۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای احیای دریاچه ارومیه در سال جدید گفت: تغییر الگوی کشت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به صورت عملیاتی در دستور کار بوده و موفقیت آن نیازمند همراهی مردم است.
وی یادآور شد: مکانیزه کردن کشاورزی، استفاده از روش های نوین آبیاری و کاهش کشت محصولات پر آب بر، از ضروریات امروز احیای دریاچه ارومیه است.
استاندار آذربایجانغربی افزود: با جلوگیری از خشکی دریاچه ارومیه، جلوی تهدیدات و آسیب های بسیاری که می تواند متوجه مردم منطقه باشد، گرفته خواهد شد.
ما اگه مسولی نداشته باشیم نتیجش مطلوبتره انگار
الان در حاشیه دریاچه ارومیه اکثر باغات و مزارع به صورت دستی و غرقابی آبیاری میشه اگه در کل کشور حساب کنیم فقط باغات و مزارع حاشیه دریاچه ارومیه به صورت سنتی و با هدررفت سالانه میلیون ها متر مکعب آب با ارزش آبیاری میشن آن هم به خاطر وجود آب فراوان که یک زمانی حق آبه دریاچه بودن و به زور ازش گرفته شده
اگر هم قرار به مکانیزاسیون کردن آبیاری باغات حاشیه دریاچه باشه باید آب اضافی به دریا برگردانده بشه نه اینکه هزاران هزار هکتار زمین دیگه اضافه بشه و آب مازاد واسه توسعه کشاورزی مصرف بشه کاری که دور از انتظار نیست
اگر حق آبه دریاچه به صورت منطقی از سدها رها بشه این نگین آبی آذربایجان در طی چند سال دوباره به حیات خود باز میگردد و درآمد حاصل از گردشگری و توریست چندین برابر درامد کشاورزی غیر اصولی و غیر کارشناسی میشه
یه وقتایی لازمه برای تصحیح خرابی، عامل ایجاد خرابی رو حذف کرد، نه اینکه پروژه جدید و هزینه جدید تعریف کرد
آخه دریاچه دیگه نداره که