متخصصان صنعت دفاعی ایران به فناوری طراحی ساخت موشک کروز سوپرسونیک موسوم به مافوق صوت دست یافته اند، اما این موشک‌ها چه ویژگی‌هایی دارند؟

دستیابی به این فناوری از این لحاظ اهمیت دارد که به این ترتیب سرعت موشک‌های کروز ایرانی به‌صورت چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد و مقابله با این موشک‌ها به‌شدت دشوار خواهد بود.

در صنعت هوانوردی از اصطلاح سوپرسونیک و هایپرسونیک برای توصیف سرعت اجسام استفاده می‌شود، هر دوی این کلمات به سرعت فراتر از صوت اشاره دارند، اما تفاوت زیادی بین آن‌ها وجود دارد.

متخصصان صنعت دفاعی کشورمان به فناوری طراحی و ساخت موشک‌کروز سوپر سونیک یا مافوق‌صوت دست یافته‌اند. این موشک که در حقیقت نسل جدیدی از موشک‌های کروز ایرانی است، هم‌اکنون در حال گذراندن آزمایش‌های خود است و فصل جدیدی در قدرت دفاعی کشورمان را آغاز خواهد کرد.

برابر این تعریف اجسامی که زیر یک ماخ سرعت دارند «ساب‌سونیک»، اجسامی که بین ۱ تا ۵ ماخ سرعت دارند «سوپرسونیک» و اجسامی که بیش از ۵ ماخ سرعت دارند «هایپرسونیک» نام‌گذاری می‌شوند.

موشک‌های کروز ایرانی تا پیش از این از یک موتور راکتی برای تأمین شتاب اولیه و سپس موتور‌های توربوجت ساخت داخل به‌نام «طلوع» برای فاز پیمایشی حرکت خود استفاده می‌کردند.

چندی پیش برد بلندترین موشک کروز دریایی این به نام موشک ابومهدی با برد ۱۰۰۰ کیلومتر و با قابلیت حمله به اهداف دریایی در زاویه ۳۶۰ درجه تحویل نیرو‌های دریایی ارتش و سپاه شد و به این ترتیب نیرو‌های دریایی کشورمان به موشک‌هایی از برد ۱۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر مجهز شده‌اند و قادرند انواع اهداف دریایی حتی از عمق کشور مورد هدف قرار دهند.

اما این موشک‌ها چه ویژگی‌هایی دارند.

۱. سرعت بالا و فراتر از سرعت صوتپ

۲. انحصار محدود در تکنولوژی 

۳. مانور پذیری مناسب و بالا 

۴. کم شدند احتمال رهگیری و انهدام توسط دشمن 

۵. امکان به کار گیری فناوری در جنگنده‌ها و پهپاد‌ها 

۶. امکان شلیک از بستر‌های هواپیما، زمین پایه و شناور‌ها 

بر اساس اخبار ارائه شده، به نظر می‌رسد که اولین موشک ایران در این حوزه از نوع ضد کشتی باشد، اما اینکه ساختار موشک مذکور بر اساس نمونه‌های خارجی مورد اشاره یا غیر آن بوده، مشخص نیست.

هر چند هنوز اطلاعات بیشتری از ویژگی‌های این موشک جدید و ویژه صنایع هوافضای وزارت دفاع منتشر نشده است، اما به نظر می‌رسد دستیابی ایران به موشک‌های کروز سوپرسونیک صفحه‌ای جدیدی از قدرت دفاعی ایران به نمایش بگذارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۲۳ مرداد ۱۴۰۲
هوش مصنوعی فراموش نشه
Iran (Islamic Republic of)
ماهواره بر قائم ۱۰۵
۱۳:۱۷ ۲۲ مرداد ۱۴۰۲
همین موشک سوپرسونیک که در تصویر بالا عکسش هست خیلی قشنگ و چشم نوازه اگه دکترین دفاعی ما بتونن عین همین رو بسازن و باهاش سر سوزنی مو نزنه شاهکار بسیار بزرگی کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۶ ۲۱ مرداد ۱۴۰۲
دمتون گرم عزیز مزدمید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۸ ۲۱ مرداد ۱۴۰۲
متخصصان صنعت دفاعی ایرانم خدا قوت دمتون گرم ممنون که هستید
Iran (Islamic Republic of)
ماهواره بر قائم 105
۱۰:۲۸ ۲۱ مرداد ۱۴۰۲
خواهشا یهو رونمایی نکنید چون احتمال داره سکته کنم
آخرین اخبار