معاون وزیر راه وشهرسازی گفت: خدمه شناور حادثه دیده در عسلویه بعد از خاموش شدن آتش وارد کشتی شدند.

آقای علی‌اکبر صفایی گفت: در طول تاریخ ایران در این ایام بیشترین توجه به اقتصاد دریا شده است؛ مصداق این است که پس از جلسات متعدد در مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاست‌های کلی اقتصاد دریا توسط این مجمع ابلاغ شد. همزمان در دولت سیزدهم کارگروه اقتصاد ملی دریا ایجاد شد.

به گفته  مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی،  در برنامه هفتم اقتصاد دریا و ترانزیت یک سرفصل دارد و دولت برنامه‌هایی را در این زمینه پیش‌بینی کرده است. کمیسیون عمران مجلس نیز در این زمینه فعالیت‌های بسیار خوبی داشته و نظرات دولت و اعضای این کمیسیون به این سرفصل اضافه شده که در دست بررسی است.

او می گوید: مطالعات طرح جامع اقتصاد دریا و تکالیف پروژه های اجرایی انجام شده و  طرح جامع که نقشه راه  حوزه دریایی است، امسال  مصوبات وخواسته های دولت قبل ابلاغ شده و  این موضوعات را در دستور کار  قرار گرفته و تا پایان امسال در کارگروه ملی تصویب می شود  که راه ارزشمندی است.

صفایی گفت: کارگروه ملی اقتصاد دریا دو مسیر کلی تعریف شده است، هم اکنون مطالعات طرح جامع اقتصاد دریا در حال انجام و دستگاه‌های مختلف در دریا و ساحل تکالیف در دست اقدام دارند.

معاون وزیر راه و شهرسازی  گفت: امسال کشور در بحث کالای اساسی وضعیت خوبی دارد،  به طوریکه   تولید گندم در کشور ۸.۷ میلیون تن بوده که باعث شده بخشی از نیاز را از داخل تامین کنیم.

صفایی گفت: کل عملکرد تخلیه و بارگیری ۸۲ میلیون تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل علی رغم کاهش واردات کالای اساسی ۲.۲ درصد رشد داشته است. در بحث کانتینری فعالیت‌ها نسبت به سال قبل ۵ درصد رشد داشته است. در مجموع سهم صادرات کالا ۷۰ درصد و واردات ۳۰ درصد بوده است.

او گفت:  گردش‌های دریای رشد ۸ درصد نسبت به سال قبل رشد داشته‌   است و در ترانزیت نیز ۳۹ درصد رشد داشته‌ایم که نشان می‌دهد ترانزیت در کشور به‌خصوص دریای خزر در وضعیت مناسبی به سر می‌برد.

او با بیان اینکه ۴ نقطه برای ایجاد پتروشیمی در سواحل در حال پیگیری است، گفت: نقاطی برای ایجاد شهرک‌های ساحلی مسکونی شناسایی شده و امیدواریم با اجرایی شدن این برنامه‌ها، مباحث اقتصادی، اشتغال، جذب جمعیت و... عملیاتی شود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی  گفت: در تجهیزات بندری، شناور‌های باری اقیانوس پیما حدود ۱ میلیارد دلار پروژه در دست ساخت است. برخی از شناور‌ها خریداری و وارد کشور شده و برخی شناور‌ها در حال ورود به کشور است. در حوزه نوسازی ناوگان نیز کار‌های خوبی در دست اقدام است که وقتی به نتیجه برسد آنرا اعلام می‌کنیم.

صفایی با اشاره به اجرای پروژه‌های عمرانی نیز گفت: در این بخش ۵۳۰ هزار میلیارد ریال (۵۳ هزار میلیارد تومان) پروژه توسعه بنادر، سواحل و ... در دست اقدام است که این مبلغ غیر از سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی است. با احتساب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، سرمایه‌گذاری مشترک با دولت حدود ۱۰۰۰ میلیارد ریال در بنادر سرمایه‌گذاری صورت گرفته است. در بخش سرمایه‌گذاری خارجی نیز اقداماتی انجام شده که آنرا هم بعدا اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

او افزود: بخشی از این پروژه‌های امسال و سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد. ۳۰ پروژه به ارزش ۲۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت بنادر و ۳۱ پروژه به ارزش ۳۹۰۰ میلیارد تومان پروژه توسعه بنادر کوچک در حال اجراست. ۴۹ فروند ساخت شناور‌های خدماتی و موردنیاز برای تقویت صنایع دریایی داخلی به ارزش ۱۳۴ میلیون یورو در حال اجراست.

صفایی درخصوص حادثه آتش سوزی  شناور در بندر عسلویه گفت: خوشبختانه با همکاری تمامی دستگاه ها و همچنین وزارت نفت  این آتش سوزی خاموش شد و امروز تمامی کارکنان   وارد کشتی شده و در حال  انتقال برای تعمیرات است.

او در خصوص  کاهش آب دریای خزر و اقدامات صورت گرفته در  این خصوص  هم گفت:  موضوع  کاهش آب دریای خزر بسیار مهم است و مذاکرات در حد وزارت راه و معاون نخست وزیر در خصوص  انتقال آب صورت گرفته و بخش جدی در دستور کار قرار  گرفته است.

این مقام مسئول گفت: با روس ها مذاکره برای ورود آب از رود ولگا صورت گرفته  صورت گرفته است، در طول ۲۰ سال گذشته کاهش چشمگیری  داشته است.  

معاون وزیر راه وشهرسازی ادامه داد:  براساس پیش بینی های صورت گرفته شرایط در آینده علاوه بر بحث ورودی آب  رودخانه و گرمای زمین  زمینه ساز کاهش  آب دریای خزر شده است.

او گفت: با اجرای سازه های دریایی  می توانیم با انجام لایروبی این حوزه را در بخش دریای خزر تحکیم کنیم.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار