با آغاز خرداد و تا پایان شهریور گرمای هوا مناطق مختلف کشور را در بر میگیرد، گرمایی که مهمترین پیامد آن افزایش مصرف انرژی به ویژه برق است. افزایش مصرفی که در سال های گذشته منجر به قطعی های گسترده برق شد .
به همین دلیل سیاست هایی در دستور کار دولت قرار گرفت تا قطعی های برق در کشور به حداقل برسد. یکی از این راه حل ها لحاظ شدن پاداش برای مشترکانی است که مصرف خود را بهینه میکنند. این امر با هدف نهادینه سازی مصرف صحیح انرژی در نظر گرفته شده است.
در آغاز این طرح و سال نخست، تنها به مشترکانی که زیر الگو ، مصرف داشتند پاداش تعلق میگرفت اما اردیبهشت ماه امسال وزیر نیرو از اجرای گسترده این طرح در کشور خبرداد .
افزایش ۲۰ برابری پاداش ها
محرابیان با اشاره به اینکه امسال همه مشترکان مشمول پاداش صرفهجویی میشوند گفت: هر مشترکی که در میزان مصرف خود نسبت به سال گذشته کاهش داشته باشد مشمول طرح پاداش صرفهجویی خواهد شد که تا ۲۰برابر افزایش یافته است .
وزیر نیرو ادامه داد: این طرح از ابتدای خرداد آغاز شده و تا پایان شهریور ادامه دارد و پیشبینی می شود همه مشترکان که شامل ۳۱ میلیون مشترک میشود مشمول این طرح شوند.
حالا اما با گذشت بیش از دو ماه از اجرای این طرح ، استان ایلام یکی از مناطق پیشرو در این حوزه است که برای بررسی جزئیات بیشتر ، به سراغ مسولان مربوطه و مشمولان طرح رفتیم.
۶۳ هزار مشترک ایلامی مشمول پاداش صرفهجویی شدند
ناصری مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان با بیان اینکه تاکنون ۴۰ میلیارد ریال پاداش به مشترکان اعطا شده است گفت: از ۲۳۰ هزار قبض صادره، ۶۳ هزار مشترک مشمول پاداش صرفه جویی طرح ۲۰=۱ یعنی به ازای هریک کیلووات ساعت کاهش مصرف برق تا ۲۰ برابر هزینه فروش برق پاداش شدند.
ناصری افزود: بیشترین میزان پاداش صرفهجویی به لحاظ ریالی مربوط به شهرستان گرمسیری دهلران بیش از یک میلیون تومان و بیشترین میزان پاداش مشترکان نیز مربوط به شهرستان ایلام با ۲۰ هزار مشترک بوده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تصریح کرد: میزان پاداش کاهش مصرف برق در بستانکاری قبوض ثبت میشود و بعد از صدور قبوض، این پاداش به مشترکین برق صرفه جو ابلاغ میشود.
پاداش صرفه جویی در گرم ترین شهر ایراناقای احمدیان مشترک دهلرانی که ۹۰۵ هزار تومان پاداش دریافت کرده است در این باره می گوید : در دمای ۵۰درجه دهلران هم می توان صرفه جویی کرد ، به گونه ای که ما در منزل با خاموش کردن یکی از کولر های گازی در ساعت پیک ، توانستیم مشمول پاداش صرفه جویی در مصرف برق شویم .
خانم محمدی مشترک ساکن شهر ایلام نیز در این باره گفت: بیش ۲۳۰ هزار تومان پاداش صرفه جویی دریافت کرده ام که استفاده از لامپ های کم مصرف smd و دور کند کولر نقش مهمی در این خصوص داشته است .
مهمترین راهکارهای مدیریت مصرف برق
سیالی معاون امور مشترکین و فروش شرکت برق استان با اشاره به راه های صرفه جویی در مصرف برق گفت : تنظیم درجه کولر گازی، استفاده از دور کند کولر، خاموش کردن لامپهای اضافی، بهره گیری از نور طبیعی در روز برای روشنایی منازل و تعویض لامپهای رشتهای با لامپهای کم مصرف از نکاتی است که میتوان در راستای اجرای این طرح در منازل رعایت کرد.
سیالی بیان کرد: بیش از ۷۵ درصدر مشترکین در رده الگو تا ۱.۵ برابر الگو هستند و باقیمانده از منظر ما در این شرایط حساس پر مصرف محسوب می شوند.
معاون امور مشترکین و فروش شرکت برق استان تاکید کرد: بدون شک همراهی مشترکان خانگی توانسته است نقشی قابلملاحظه در کنترل شرایط و حفظ پایداری شبکه انرژی داشته باشد که تا پایان شهریورماه به این صرفه جویی نیازمندیم .
ساعت اوج مصرف برق در استان ایلام در این ایام از ساعت ۱۰ الی ۱۱ صبح شروع و تا ساعت ۲۳ شب ادامه پیدا میکند ، که در این میان بیش از ۸۰ درصد مشترکان استان ایلام را مشترکان بخش خانگی تشکیل میدهد که صرف جویی در این بخش نقش مهمی در کاهش بار شبکه برق و خاموشی های احتمالی تابستان دارد .
استفاده از دستگاههای با رده انرژی کم و نوین و بروز و بروز شدن و نوین شدن خطوط صنایع و بروز شدن موتورهای الکتریکی و با راهکارهای فراوان دیگر و بالا بردن فرهنگ عمومی میتوان مصرف برق را مدیریت کرد
باید پر تولید ما هم به پای کشورهای بزرگ برسیم و اصلا یک ثانیه هم قطعی برق نه مردم و نه صنایع نداشته باشند
باید پر تولید ما هم به پای کشورهای بزرگ برسیم و اصلا یک ثانیه هم قطعی برق نه مردم و نه صنایع نداشته باشند
هر چند در برق تقریبا بی نیازیم ولی بدانید که در تابستان و زمستان اگر همه وسایل برقی باشند با کمبود مواجه خواهیم شد
بفکر ساخت دهها هزار مگاوات نیروگاه از همکنون برای چند سال آینده باید بود
و این در حالی است که تا چند سال آینده خودروهای جهان هم برقی خواهند شد
وقتی کار سخت است و نقطه مشترکی وجود ندارد اگر آخرش این باشد خوب است:
عاشقت هستم باشگاه خبرنگاران جوان عزیز،
اگر آخرش این نیست، اصلا شروع نکن.