اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان در پنجمین کارگروه استانی مدیریت جامع تالاب بین المللی زریبار اظهار کرد: تالاب بین المللی زریبار و این کارگروه جزو جدیترین و مهمترین کارگروههای استان و اولویت دار استانداری است که اقدامات این مدت بسیار مناسب و قابل قبول بوده و با سنوات گذشته قابله مقایسه نیست.
او با اشاره به اینکه حذف ورود فاضلابهای روستاهای اطراف تالاب و آزاد سازی آب از سد گاران و تامین حق آبه تالاب و تشدید انسداد چاههای غیرمجاز بی سابقه بود، خاطرنشان کرد: پیشنهادات و مصوبات توسط اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان پیگیری شود تا در زمان مقرر اجرایی شوند.
زارعی کوشا در بخش دیگری از سخنان خود از تعصب و فرهنگ والای طبیعت دوستی مردم استان کردستان به ویژه مردم مریوان قدردانی و تصریح کرد: در مهار آتش سوزیهای اخیر تلاش مسئولان دولتی و ادارات همراه با مردم محلی و انجمنهای مردمی و همیاران محیط زیست از سراسر استان مورد توجه تمام کشور قرار گرفت و این نشان از فرهنگ غنی و والای حفاظت از سرمایههای طبیعی دارد.
او تأکید کرد: ایجاد حساسیت برای مسئولان، مردم و گردشگران را در حفاظت از انفال الهی، جنگل و اراضی ملی کار مناسبی است، اما با اطلاع رسانی باید همراه با آمار صحیح، درست و با دقت انجام شود و هرگونه بزرگنمایی و کوچک نمایی انجام نشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گفت: پیگیری مصوبات و عملی کردن آن از مهمترین اقدامات کارگروه بوده است.
اقبال حمیدی با اشاره به اینکه این کارگروه در سالهای گذشته غیرفعال و مسکوت مانده بود، بیان کرد: با اهتمام ویژه استاندار و جدیت اداره کل حفاظت محیط زیست در یکسال گذشته با برگزاری منظم در استان و شهرستان به دستاوردهای مهمی در زمینه مصوبات صیانت و حفاظت از تالاب صورت گرفته است.
او افزود: گزارش وضعیت اقدامات اولویت دار آبخیزداری حوضه تالاب و پاسخ اداره کل منابع طبیعی در این زمینه، اعلام وضعیت محصولات کشاورزی پر آب بر همچون برنج و پاسخگویی اقدامات جهاد کشاورزی در این زمینه، بررسی طرح جامع گردشگری محدوده ۱۵ هکتاری و لزوم اخذ مصوبه کارگروه استانی جهت اجرا توسط سرمایه گذار و چالشها و مشکلات ناشی از مدیریت نامناسب شهرداری در اجرای تعهدات در محدوده گردشگری ظرف سه سال گذشته از دستور کار این کارگروه بود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کردستان نقش محیط زیست در تالاب زریوار محوریت اصلی تمامی برنامه هاست و باید تمامی اقدامات در راستای صیانت و نگهداشت تالاب صورت پذیرد.
محمد جباری ادامه داد: باید نگاه درآمدی بر تالاب کمرنگ و جای خود را برای تمامی دستگاههای متولی و ذینفعان حمایتی و حفاظتی باشد.
او ایجاد وحدت رویه در مسئولیتهای تالاب، حمایت دولتی از اجرای احکام قضایی صادر شده تا مرحله عملی شدن، تغییر الگوی کشت کشاورزی اطراف تالاب و تثبیت حقوقی و عملی از زریبار جهت حفاظت کامل جهت جلوگیری از هرگونه تعرض و تخریب از مهمترین پیشنهادات بنده برای تالاب میباشد.
در این کارگروه نمایندگان سازمان جهاد کشاورزی، شرکت آب منطقه ای، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و مشاور طرح گردشگری اقدامات و طرحهای خود را ارائه کردند.