رئیس پایگاه میراث جهانی تخت سلیمان تکاب گفت: برنامه علمی، فرهنگی رصد ستارگان با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه صنعتی شریف در این پایگاه برگزار شد و ضمن آن دانشجویان آسمان تکاب را با ستارگانش رصد کردند.
امیر مطلوبی اظهار کرد: در این برنامه علمی و فرهنگی ۵۰ نفر از دانشجویان علاقهمند به نجوم از دانشگاه صنعتی شریف تهران با سرپرستی رضا رضایی، استاد نجوم و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف شرکت داشتند.
رئیس پایگاه میراث جهانی تخت سلیمان تکاب افزود: این برنامه در شب ۲۱ و بامداد ۲۲ مرداد مصادف با اوج بارش شهاب برساووشی برگزار شد که هدف از اجرای این برنامه بازدید و معرفی مجموعه جهانی تخت سلیمان و آشنایی با پیشینه و جایگاه نجوم در ایران باستان، رصد ستارگان و تماشای بارش شهابی برساووشی از فراز تخت سلیمان بود.
برساووش پِرساوُش یا پرساووش یا بُرندهٔ سرِ دیو یکی از صورتهای فلکی است که در نیمکره شمالی دیده میشود.
پرساووش از ۴۸ صورت فلکی بطلمیوسی و ۸۸ صورت فلکی مدرن است، پرساووش کمی دورتر و حدوداً در قسمت شرقیِ زن بر زنجیر (آندرومِدا) قرار گرفته است.
ستاره غول ستاره اصلی پرساووش است که ستارهای دوتایی است، هنگامی که یکی از جلوِ دیگری میگذرد، ستاره غول تقریباً نیمی از درخشندگیاش را از دست میدهد.
این صورت فلکی نقطه نورباران بارش شهابی برساوشی است که هر سال در نیمه دومِ مرداد ماه با تراکم حدود ۵۰ شهاب در ساعت رخ میدهد.