غزاله اسلامیان با بیان این که دانههای آفتابگردان به طور طبیعی سدیم کمی دارند، گفت: در فرآیند بو دادن و نمک زدن تخمه دارای مقادیر فراوانی از نمک میشود، در حقیقت یکهشتم فنجان از تخمه آفتابگردان بوداده و نمکدار، تقریبا ۱۷۴ میلیگرم سدیم دارد.
او با اشاره به این که سدیم زیاد در رژیم غذایی، فشارخون را افزایش میدهد افزود: سدیم زیاد خطر ابتلا به سکته، بیماریهای قلبی، پوکیاستخوان، سرطان معده و بیماریهای کلیوی را افزایش میدهد بنابراین؛ توصیه میشود از دانههای غیر بوداده شده با نمک استفاده کنید.
این متخصص تغذیه ادامه داد: استفاده از تخمه در حد متعادل مفید است، تخمه از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای منحصربهفردی تشکیل شده، اما مصرف مقادیر زیادی از آن مشکلاتی را برای افراد ایجاد میکند.