رسانههای محلی گزارش دادند جمهوری آذربایجان یک گور جمعی جدید در شهر شوشا در منطقه قره باغ کشف کرده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی آذرتاک، بقایای اجساد ۱۷ نفر در حفاریهای کمیسیون دولتی اسیران جنگی، گروگانها و مفقودین جمهوری آذربایجان در محوطه زندان شوشا کشف شد. حکمت حاجی اف، دستیار ریاست جمهوری آذربایجان، در توییتر ادعا کرد که ارمنستان همچنان از ارائه اطلاعات در مورد مکان گورهای دسته جمعی برای "فرار از مسئولیت" خودداری میکند.
در ماه ژوئن، آذرتاک از کشف یک گور دسته جمعی در روستای ساریکالی در ولایت آغدام خبر داد که در آن بقایای چهار نفر پیدا شد. منطقه قره باغ از زمان جنگ اول قره باغ در اوایل دهه ۱۹۹۰، که طی آن ارتش ارمنستان قره باغ کوهستانی (سرزمینی که در سطح بین المللی به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته شده است) و هفت منطقه مجاور از جمله آغدام را اشغال کرد، محل کشتار و دفن جمعی بوده است.
جنگ دوم بر سر منطقه قرهباغ کوهستانی در نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتشبس به امضای نخستوزیر ارمنستان، رئیسجمهور جمهوری آذربایجان و رئیسجمهور روسیه پایان یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقشآفرینی کرد. بهرغم آتشبس، این دو کشور همواره در خطوط مرزی درگیری دارند و طرفین یکدیگر را به نقض آتشبس و تیراندازی به مواضع هم متهم میکنند.
«مهر مارگاریان» سفیر ارمنستان در سازمان ملل در نامهای به نماینده آمریکا که ریاست شورای امنیت را در ماه جاری برعهده دارد، خواستار نشست شورای امنیت درباره وضعیت وخیم قرهباغ کوهستانی شد و گفت: منطقه عمدتاً ارمنینشین قرهباغ در همسایگی جمهوری آذربایجان محاصره شده و ۱۲۰ هزار نفر با خطر «گرسنگی و فاجعه انسانی تمامعیار» روبرو هستند.
یکی از مهمترین مشکلات باقیمانده بین دو کشور ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر مسیر مهم لاچین است که باکو آن را مسدود کرده یا ایست بازرسی شدید اعمال میکند. این مسیر منطقه قرهباغ را به ارمنستان متصل میکند. ایروان بارها اعلام کرده باکو به کاروان محمولههای بشردوستانه برای ارامنه منطقه قرهباغ کوهستانی مجوز عبور نمیدهد.
«نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان پیشتر گفته بود ایروان آماده است منطقه قرهباغ کوهستانی را به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت بشناسد، مشروط بر این که باکو امنیت جمعیت ارمنی این منطقه را تضمین کند.
فقط تعجبم از طرفداران داخلی ارمنستان هست .
که از یک کشور اینچنینی در برابر یک کشور مسلمان و هم فرهنگ دفاع میکنند.
و سپس کشته شدن ۳۰ هزار ارمنی در شهر شوشا به دست رژیم باکو و سپس کشتار سومقاییت و باکو و نخجوان
و کشته شدن صدها هزار ارمنی له دست پانترک ها محکوم است..
کشتن مطمئن باش
شک نکن
تو جنگ حلوا خیرات نمیکردن که .. دستشون به هم میرسیده میکشتن