رضا مقبلی مدیر کل زنداندهای استان یزد و نایب رئیس هیئت امناء ستاد مردمی دیه استان یزد با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه لحظاتی که برای اهداف والای انسانی تلاش شود لحظات مقدسی است این مراسم را مشمول این فرمایش دانست و ازاعضای فرهیخته ستاد دیه که با تلاش مجاهدانه در حال فعالیت هستند سپاسگزاری کرد.
او هدف اصلاح و تربیت را تفاوت زندان جمهوری اسلامی با تمام نظامهای زندانبانی جهان عنوان کرد.
مقبلی با اشاره به رتبه اول زندان یزد و به عنوان الگوی کشور از جمله اقدامات شاخص را کاهش ۲۴ درصدی جمعیت کیفری ذکر کرد و این موضوع را بالاترین کار فرهنگی عنوان کرد.
او در ادامه ضمن تقدیر از اهالی حسینیه ایران به دلیل کمکهای خود به آزادی زندانیان جرائم غیر عمد گفت: از ابتدای ماه محرم با اجرای پویش هر هیئت آزادی یک زندانی تعداد ۲۰ مددجو جرائم غیر عمد از زندانهای استان آزاد و به آغوش گرم خانواده خود بازگشتند.
این مقام مسئول در پایان ضمن تقدیر از کمیته صلح و سازش ستاد مردمی دیه استان ادامه داد: در بسیاری از پروندهها شکات خود نقش خیرین را ایفا نمودند و بسیاری از آنها حتی از اصل خواسته خود نیز به مبلغ کمتری رضایت دادند که از این تعداد آزادیها تعداد ۶ مددجو با انجام مشاوره ذات البین. بدون پرداخت هیچ گونه مبلغی از زندانهای استان آزاد گردیدند.
غلامعلی دهشیری رئیس کل دادگستری یزد و رئیس هیئت امناء ستاد مردمی دیه استان یزد با بیان اینکه قناعت پیشگی، دین باوری، سخت کوشی و ارادت به اهل بیت (ع) از خصائل اخلاقی برجسته مردم این دیار است گفت: آزادی ۲۰ محکوم مالی در قالب پویش هر هئیت آزادی یک زندانی گواهی بر این ادعا است.
او افزود: برگزاری پویشهای ابتکاری در مناسبتهای مختلف از جمله پویش هر هیئت آزادی یک زندانی توسط ستاد دیه استان نقش بسزای در کاهش جمعیت زندانیان مالی استان داشته است.
دهشیری افزود: رقم بدهی این زندانیان ۵۸۶ میلیارد ریال بود که با قبولی دادخواست اعسار، اخذ گذشت رضایت مندانه از شکات و آورده محکومین مبلغ ۵۷۰ میلیارد ریال تامین گردیده و مابقی این مبلغ از منابع این ستاد مردمی شامل کمکهای خیرین و نیکوکاران نوعدوست و تسهیلات بانکهای عامل مبلغ ۱۶ میلیارد ریال به حساب سپرده دادگستری واریز و زمینه آزادی این ۲۰ نفر و بازگشت آنها به آغوش گرم خانواده فراهم گردید.
او با تفکیک جرائم این مددجویان تصریح کرد: از این تعداد زندانی تعداد ۱۱ محکوم مالی و ۹ محکوم پرداخت مهریه بودند که از این تعداد ۳ مددجو زن بوده و تعداد ۱۷ مددجو نیز مرد بودند.
دهشیری خصلتهای سخت کوشی، قناعت پیشگی و دین باوری مردمان یزد را به نیکی یاد کرد و افزود: خرسندیم که ستاد مردمی دیه به عنوان حلقه اتصال دلهای زلال و دستهای دست گیر این مردمان با افراد بدهکار غیربزهکار نیازمند و آبرومند اقدام میکند.
دهشیری از مسئولیت اجتماعی به عنوان یکی از جلوههای دین یاد کرد و اظهار داشت: احساس مسئولیت و تکلیف نسبت به اطرافیان، جامعه و مردم از مصادیق تعهد به مسئولیت اجتماعی است.
او اضافه کرد: مسئولیت پذیری در جامعه نمودهای بسیاری دارد که یکی از مصادیق آن توجه به بحث آزادی زندانیان و کسانی که به دلایل مالی از نعمت آزادی محروم شده اند.
رئیس هیئت امنای ستاد دیه استان خطاب به کارگزاران نظام تاکید کرد: تعهد در خدمات صادقانه و مجدانه به مردم از دیگر مصادیق مسئولیت اجتماعی است.
دهشیری تصریح کرد: اقتضای عمل به اسلام پایبندی به برخی از دستورات به صورت گزینشی نیست چرا که اسلام دینی کامل و جامع است که باشد به تمامی دستورات آن اهتمام داشت.
دهشیری از خیرین محترم، هیئتهای مذهبی و فعالین حوزه اقتصادی که در ایام محرم و در این زمینه مساعدت و همراهی کردند و در جهت تقویت امید و ایمان در جامعه تلاش کردند و موجبات آزادی ۲۰ نفر از سرپرستان خانواده را فراهم کردند تشکر و قدردانی کرد.
رئیس کل دادگستری استان یزد در پایان با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت امید و اعتماد عمومی در جامعه، متذکر شد: یکی از جلوههای امید آفرینی در جامعه، کمک به آزادی زندانیان و محکومان مالی نیازمند سرپرست خانواده است که هر کس میتواند با قلم یا قدم و یا به هر طریق، نسبت به گره گشایی از امور افراد نیازمند مشارکت نماید.
در ابتدای این آیین سید مسعود عظیمی مدیر نمایندگی ستاد مردمی دیه استان یزد گفت: در ستاد مردمی دیه قولی دادیم که هر پویشی برگزار میشود به استحضار مردم برسد و آیین آزادی هم برگزار شود.
عظیمی در ادامه از افراد خاصی که زحمت آزادی میکشند به ویژه رییس کل دادگستری و کسانی که در تیم ستاد دیه شرایط ویژه را جهت آزادی زندانیان فراهم میکنند قدردانی کرد.
مدیر نمایندگی ستاد مردمی دیه استان یزد در ادامه از سازمان تبلیغات اسلامی و شورای هیئتهای مذهبی استان و شهرداری یزد و سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شهرداری یزد به دلیل همکاری در برگزاری هرچه بهتر این پویش برای چهارمین سال متوالی تقدیر کرد.
عظیمی یکی از مهمترین ابزار در فرهنگ سازی و تبلیغات را رسانه عنوان نموده و از تلاشهای مجموعه صدا و سیما مرکز یزد به دلیل همکاری و همراهی همه جانبه در پخش تیزر این پویش و درج حسابهای ستاد مردمی دیه استان به صورت زیرنویس و انتشار اخبار کمکهای مردمی در اخبار شبکه استانی یزد و انجام مصاحبههای متوالی با مسولین ستاد با رادیو جهت اطلاع رسانی به مردم تقدیر ویژه نمود.
مدیر نمایندگی ستاد مردمی دیه اظهار کرد: امسال محرم ۲۰ نفر از مددجویان با بدهی ۵۸ میلیارد تومان آزاد شدند که به نسبت سال گذشته افزایش آزادی داشتیم و خوشبختانه ما برکت ماه محرم را به عینه شاهد بودیم و ضرورت دارد ما فضا را طوری فراهم کنیم که همه از جمله خبرنگار، صداوسیما، کار آفرین، عموم مردم و... خودشان را مسوول این کار خیر بدانند.
عظیمی در پایان گفت: درحال حاضر تعداد ۴۹ مددجو مشمول کمک ستاد مردمی دیه داریم و امیدواریم با تداوم نیکوکاری خیرین بتوانیم کسانی که کم تقصیر بودند را به آغوش خانواده بازگردانیم تا دچار مشکلات ثانوی نشوند.
گفتنی است پخش تیزرهای ستاد مردمی دیه، مداحی، تقدیر از خیر، علی محمد عزیزی مدیریت تالار نگین یزد که به مناسبت افتتاحیه مجموعه خود مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان را به آزادی زندانیان جرائم غیر عمد اختصاص داده بود از جمله برنامههای اجرایی در این آیین بود و در پایان این برنامه نامه آزادی ۲۰ محکوم مالای جرائم غیر عمد به آنها اهدا گردید.
این مراسم با حضور رئیس کل دادگستری و رئیس هیئت امناء ستاد دیه استان یزد، مدیرکل زندانها و نایب رئیس هیئت امناء ستاد دیه استان، مدیر نمایندگی ستاد دیه، معاون سلامت، اصلاح و تربیت اداره کل زندانها، معاون اداری مالی اداره کل زندانها، مدیر زندان مرکزی یزد، رئیس شورای شهر یزد، رئیس و معاونین سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شهرداری یزد، مدیر کل صدا وسیما مرکز استان، معاونین سازمان تبلیغات اسلامی استان، مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری یزد، اعضاء هیئت امناء ستاد مردمی دیه، رئیس شورای هیئتهای مذهبی شهرستان و جمعی از مسئولین قضایی استان به میزبانی کانون اصلاح وتربیت استان یزد برگزار شد.