فرهاد زیویار، استاندار لرستان روز پنجشنبه در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید افزود: آگهی برگزاری مزایده شرکت (کارخانه) پارسیلون پس از طی مراحل قانونی، برای واگذاری به بخش خصوصی و احیا و توسعه این مجموعه صنعتی منتشر شده است که از همه سرمایهگذاران علاقهمند در سراسر کشور دعوت میشود در این مزایده شرکت نمایند.
وی اظهار داشت: شرکت پارسیلون طی سالهای متمادی مشکلات حقوقی و مسائل متعددی داشت که حسابرسی ویژه آن در ۲ سال گذشته با پیگیریهای صورت گرفته به اتمام رسید و میزان بدهی و دارایی آن مشخص شد.
وی با تاکید بر اینکه پارسیلون هم اکنون از نظر حقوقی آماده واگذاری به بخش خصوصی است ادامه داد: این واحد یکی از سرمایههای اساسی در استان و کشور است و احیای آن نقش مهمی در توسعه اشتغال و رونق اقتصاد خواهد داشت که انتظار میرود با برگزاری مزایده و تعیین مالک جدید، فصل جدیدی در توسعه استان رقم بزند.
استاندار لرستان همچنین هدف کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید را بررسی مشکلات واحدهای تولیدی، صنعتی، کشاورزی و مجموعههای اشتغالزا عنوان کرد و افزود: امروز با همراهی دستگاههای مربوطه، ۱۰ دستور کار عنوان شده بررسی و تصویب شد.
کارخانه پارسیلون خرمآباد یکی از بزرگترین واحدهای تولیدکننده نایلون کشور، اواخر دهه ۸۰ پس از واگذاری ناموفق به بخش خصوصی در فهرست کارخانههای راکد قرار گرفت و دست صدها کارگر آن از اشتغال کوتاه شد.
کارخانه پارسیلون خرم آباد سال ۶۳ با ظرفیت تولید سالانه ۱۴ هزار تن انواع نخ نایلون خام و استرچ و یکهزار تن گرانول پلی آمید ۶ در کیلومتر هشت جاده خرمآباد افتتاح شد و تا قبل از واگذاری به بخش خصوصی، ۲ هزار کارگر به صورت مستقیم داشت و حدود ۱۵هزار نفر به صورت غیرمستقیم برای این کارخانه کار میکردند.
محصولات پارسیلون در صنایع تکسچر ایزینگ، بافندگی کتن و راشل، گردباف، تولید نخ تور ماهیگیری، جوراب بافی، شلنگ و لاستیک مصلح و انواع قطعات پلاستیکی مهندسی مورد استفاده قرار میگرفت و این واحد یکی قطب مهم اشتغال و درآمدزایی در استان و حتی کشور محسوب میشد.
کارخانه در سال ۸۲ به بخش خصوصی واگذار و رفته رفته به دلیل ضعف مدیریت و ناکارآمدی بخش خصوصی به ورطه رکود و بحران کشیده شد و همینها مقدمهای شد تا یکی از پیشکسوتهای صنعت لرستان دچار آن چنان رکود شود که حتی برخی سودجویان، ماشین آلات آن را به صورت کیلویی به عنوان ضایعات فروختند.
پارسیلونی که تا قبل از واگذاری یکی از بزرگترین واحدهای تولیدی و صنعتی کشور بود و حجم بسیاری از بار اقتصاد استان را به دوش میکشید، کمتر از چهار سال پس از واگذاری به بخش خصوصی دچار افت محسوس تولید و درآمد شد و در نهایت مقابل این تغییرات دوام نیاورد.