بیتردید زیبایی یکی از نعمتهای دلانگیز الهی است که درباره آن روایات بسیاری وارد شده است؛ از جمله: پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: «إنّ اللّه َ تعالى جمیلٌ یُحِبُّ الجَمالَ، و یُحِبُّ أنْ یَرى أثَرَ نِعمَتِهِ على عَبدِهِ، و یُبغِضُ البُؤْسَ و التَّباؤسَ: خداوند متعال زیباست، زیبایى را دوست دارد و دوست دارد اثر نعمت خود را در بندهاش ببیند. او فقر و فقر نمایى را دشمن مىدارد.» (کنز العمّال: ۱۷۱۶۶)
امام کاظم (ع) میفرماید: «خداوند زیبایى و خود آرایى را دوست دارد و بینوایى و فقر نمایى را ناخوش مىدارد. هرگاه خداوند به بندهاى نعمتى مىدهد، دوست دارد اثر آن را در او ببیند. گفته شد: چگونه؟ فرمود: لباس تمیز بپوشد، خود را خوشبو کند، خانهاش را گچکارى کند، جلوی در حیاط خود را بروبد، حتى روشن کردن چراغ پیش از غروب خورشید فقر را مىبرد و روزى را زیاد مىکند.» الأمالی للطوسی: ۲۷۵/۵۲۶ هرچند به زیبایی و آراستگیهای ظاهری توصیههای فراوانی شده، اما عالیترین درجات زیبایی، زیباییهای معنوی و معقول از جمله صبر و استقامت، زیبایی عقل، علم و عفو و... است. این زیباییها در قرآن کریم به دلیل نزدیکی با روح انسان، توجه بیشتری به آن شده است.
گفته شده زیبایی از نعمتهای خداوند است، اما این نعمت میتواند یکی از ابزارهای آزمایش و امتحان خداوند هم به شمار رود، بنابراین باید در جهت صحیح و طبیعی خود مورد استفاده قرار گیرد تا از آفتها دور بماند. در حقیقت زینت و آراستگی حقیقی چیزی است که نباید در هیچ حالتی در دنیا و آخرت موجب عیب و عار برای انسان شود و برای آدمی زشت و ناخوش به حساب بیاید.
امروزه رخنه فرهنگ غربی در کشور در کنار تکنولوژیهای ارتباطی، مدگرایی و... از جمله عوامل در تغییر سبک زندگی و تغییر زاویه نگرش به خصوص در جامعه زنان کشورمان شده است. این تغییر سبک زندگی هر چند تلخ، اما باید پذیرفت که ذائقه جامعه به خصوص قشر زنان را روی پاشنه مد و زیبا دیده شدن میچرخاند. درواقع برخی از آنها بدون تحقیق، غافل از آثار منفی در روح و جسمشان گاهی با تقلید از یک چهره در داخل یا خارج از کشور تصمیماتی برای تغییر در ظاهرشان میگیرند که ممکن است آنها را با تبعاتی جبران ناپذیر روبهرو کند.
یکی از موارد مدگرایی که امروزه به چشم میخورد و کمکم حالت شیوع پیدا میکند کاشت ناخن است که علاوه بر معذورات فقهی، مشکلات بهداشتی نیز دارد. از آنجایی که کشور ما یک کشور اسلامی است و در آن پایبندی به دین اهمیت زیادی دارد، بنابراین در نظر فقها این اقدام پذیرفته نیست و واجبات شرعی مثل نماز و غسل را باطل میکند و حرام است. جدای از آن، به نظر کارشناسان و پزشکان متخصص، کاشتن ناخن میتواند سلامتی فرد عامل و عمل کننده را نیز دچار خطر جدی کند.
منبع: روزنامه جوان