دكتر عباس شفيعي، استاد دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي تهران درخصوص طرح تحقيقاتي آنالوگ هاي ايزو كاولاكتون سنتز و فعاليت ضد سرطاني مشتقات جديدي بنزيل بوتيو و لاكتون در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: سرطان يك مسئله جدي پزشكي است و اثرات اجتماعي - اقتصادي مهمي را در سلامت انسان دارا مي باشد با وجود روشهاي بهينه شده تصويربرداري و تشخيص مولكولي بنابراين ميليون ها انسان در سراسر دنيا با اين بيماري دست به گريبان هستند.
وي گفت: شيمي درماني يك درمان مهم در سرطان است بنابراين داروهاي موجود شيمي درماني سمي بوده و تحمل بيمار نسبت به آنها مسئله جدي است و عامل بازدارندگي در مصرف مقدار كافي از دارو است.
وي عنوان كرد: دي بنزيل بوتيو و لاكتون در بسياري از مواد طبيعي و صناعي وجود دارد. از طرفي ايزوكاولاكتون يك گامالاكفون است كه از ريشه يك گياه چيني جدا شده و اثر سيستوكسيك در انواع سلولهاي توموري انسان از خود نشان داده است و همچنين بازدارنده پولي مريزاسيون توبولين است.
شفيعي با بيان اين كه دي بنزيل گامابوتيو و لاكتون آنالوگ هيدراته ايزوكاولاكتون است تصريح كرد: اين ماده برعليه سلول هاي سرطاني انسان مورد بررسي قرار گرفت.
نتايج اين تحقيق نشان داد كه اين ماده بر عليه سلول هاي سرطاني سينه باعث بازدارندگي سلول هاي سرطاني سينه بيش از 50درصد مي شود. شايان ذكر است كه اين تحقيق جزو مقالات برگزيده هفدهمين جشنواره رازي اعلام شد./ح