رضا اخلاصمند گفت: در سالهای اخیر به دلیل بروز خشکسالیها فشار بر منابع آب زیرزمینی کشور به لحاظ تأمین آب مورد نیاز بخشهای مختلف افزایش داشته است.
او گفت: سال ۹۳ طرح ملی «احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی کشور» در شورای عالی آب به تصویب رسید که در آن وزارت نیرو با همکاری ارگانهای ذیربط موظف به احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی کشور و حفاظت هر چه بیشتر از آبخوانهای کشور شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با بیان اینکه این شرکت نیز در اجرای طرح پیشگام بود، گفت: با اجرای طرح تعادلبخشی از سال ۹۳ تاکنون در استان ۶ هزار و ۳۵۴ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده که منجر به جلوگیری از برداشت بیش از ۳۳۶ میلیون مترمکعب آبهای زیرزمینی شده است.
اخلاصمند عمق انسداد چاههای غیرمجاز مسدود شده را حدود ۲۰۰ کیلومتر اعلام کرد و گفت: بیشترین چاههای غیرمجاز در شهرستانهای کبودراهنگ با یکهزار و ۹۵۱ حلقه، رزن با ۹۶۴ حلقه و همدان با ۸۷۱ حلقه مسدود شده است.
او گفت: بیشترین میزان جلوگیری از برداشت غیرمجاز ناشی از انسداد چاههای غیر مجاز در شهرستانهای رزن ۱۴۴ میلیون مترمکعب، کبودراهنگ ۷۲ میلیون مترمکعب و ملایر ۳۰ میلیون مترمکعب ثبت شده است.
اخلاصمند از برنامهریزی برای انسداد بیش از ۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز تا پایان سال خبر داد و گفت: امسال تعداد ۳۰۷ حلقه چاه غیرمجاز در استان پر و مسلوب شده که سبب جلوگیری از برداشت غیرمجاز ۶ میلیون مترمکعبی در مصرف آبهای زیرزمینی شده است.