منجورول کریم خان چودری روز سهشنبه در نشست با فعالان اقتصادی استان اردبیل که در محل اتاق بازرگانی اردبیل برگزار شد، افزود: ظرفیت اقتصادی و صنعتی ۲ کشور بسیار بالا است و ما با همافزایی همدیگر میتوانیم از این ظرفیتها به طور مطلوب استفاده کنیم.
او اظهار کرد: خیلی از فعالان اقتصادی اطلاعات کافی از کشور بنگلادش ندارند، همچنانکه خیلی از بنگلادشیها هم اطلاعات کافی از ظرفیتها و قابلیتهای ایران در زمینههای مختلف ندارند و تلاش میکنیم این ظرفیتها را به فعالان اقتصادی و تجاری ۲ کشور معرفی کنیم.
کریم خان چودری ادامه داد: بنگلادش و ایران قرابت فرهنگی بیشتری با یکدیگر دارند که مهمترین آن اسلامی بودن و پایبندی به اعتقادات و ارزشهای اسلامی در ۲ کشور میباشد.
سفیر بنگلادش در ایران افزود: در گذشته معرفی اسلام در بنگلادش از طریق کشور ایران اسلامی انجام شده و حتی زبان رسمی بنگلادش در قدیم الایام زبان فارسی بود که ما به آن ارج مینهیم.
او با بیان اینکه اردبیل به لحاظ کشاورزی، گردشگری و اقتصادی ظرفیت بینظیری دارد، گفت: در بازدیدی که از شهرک صنعتی اردبیل داشتیم واحدهای تولیدی بزرگی در این استان فعال است که محصولات با کیفیت، تولید و روانه بازار میکنند.
حسین پیرموذن، رئیس خانه صنعت و معدن استان اردبیل هم در این نشست با بیان اینکه این استان خواهان توسعه روابط اقتصادی با کشور بنگلادش است، گفت: در بنگلادش احساس میکنند که ظرفیت و قابلیتهای ایران تنها معطوف به نفت و گاز است حال آنکه کشور ما در تمام زمینهها بهویژه بخش کشاورزی و گردشگری پیشرو بوده و ضروری است که ما این توانمندیها را به فعالان اقتصادی و تجاری بنگلادش معرفی کنیم.
او افزود: در حال حاضر تراز تجاری ایران و بنگلادش پایین است و میتوانیم با تعامل بیشتر تراز تجاری ۲ کشور را به بالای ۱۰۰ میلیون دلار برسانیم.
پیرموذن گفت: ما با کشور چین، خواهرخواندگی اردبیل را با یکی از شهرهای چین امضا کردیم و در این نشست هم خواهرخواندگی اردبیل را با یکی از شهرهای بنگلادش امضا میکنیم.
او اظهار کرد: فعالان اقتصادی و تجاری استان اردبیل خواهان همکاری و تعامل بیشتر با فعالان تجاری بنگلادش دارند و بر همین اساس لازم است زمینه لازم برای توسعه مراودات ۲ کشور فراهم شود.