امروز ۳۱ امرداد، در نشست خبری محمد خراسانیزاده، که به منظور تشریح رویکردها و برنامههای پیشرو مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موزه هنرهای معاصر تهران در این موزه برگزار شد با اشاره به آغاز فعالیت خود به عنوان مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از خردادماه امسال، به طور رسمی فعالیت خود را در سمت مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ آغاز کردم و مدت سه ماه از فعالیتم در این نهاد میگذرد و اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مأموریتی دارد و شاید در حال حاضر، اندکی از مأموریت اصلی خود فاصله داشته باشد. زیرا عرصه هنرهای تجسمی از ۱۰ رشته هنری تشکیل شده است که شامل نقاشی، نگارگری، گرافیک، تصویرسازی، عکاسی، خوشنویسی، سفال و سرامیک، مجسمهسازی، هنرهای جدید و کاریکاتور است و از نظر کمیت و تعداد هنرمندان بدون رقابت با سایر عرصههای هنری است و هنرمندان بیشتری دارد.
مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که جامعه هنرهای تجسمی با وجود پرمخاطب بودنش بسیار نجیب و مظلوم است مطرح کرد: جامعه هنرهای تجسمی مانند سایر هنرهایی مثل موسیقی، سینما و تئاتر نیست که چهرههایی مانند سلبریتی داشته باشند تا سخنان صنف خود را به گوش مسئولان و مردم برسانند.
خراسانی زاده تصریح کرد: برای تدوین قوانین مورد نیاز در حوزه هنرهای تجسمی با نهادهای قانونگذار و سیاستگذار وارد گفتگو شدیم که پیگیری بخشی از آنها باید فراتر از وزارت فرهنگ باشد و همچنین مذاکراتی با مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی درباره چالش خلاء قانونی در حراجها داشته ایم که آنها را بازارهای موقت ارائه هنرهای تجسمی مینامیم.
او با اشاره به فراهم کردن سند ملی هنرهای تجسمی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی ما را موظف کرد تا سند ملی هنرهای تجسمی را فراهم کنیم که آغاز تدوین این سند از دورههای گذشته بوده و مدیران کل پیش از بنده، اقداماتی در این زمینه انجام داده اند، اما این سند هنوز به جمعبندی نرسیده است و سند ملی هنرهای تجسمی میتواند پایهای برای سایر برنامهریزیها و سیاستگذاریها باشد.
خراسانی زاده با بیان این که احیای شورای مجسمه و یادمان را از دیگر برنامههای این نهاد عنوان کرد، ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه سیاستگذاری و دبیرخانه آن نیز، وظیفه اجرایی را برعهده دارند که باید نظارت دقیقتری بر عرصه مجسمهها، سیاستهای کلی در طراحی، نصب و جانمایی آنها داشته باشند. گ و فعالیت شورای مجسمه و یادمان با حضور نمایندگانی از نهادهایی مثل وزارت راه و شهرسازی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، فرهنگستان هنر، شهرداری تهران و نمایندگان نهادهای دیگر که در سند مصوب سال ۱۳۷۸، قید شده، آغاز شده است.
مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: احیای شورای علایم و نشانهها از دیگر برنامههای اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. چون علایم و نشانهها مغفول مانده اند و شاهد آثار بیتوجهی نسبت به این موضوع هستیم و امیدواریم زیرساختهای لازم فراهم شوند و احیای شورای علایم و نشانهها را به نتیجه برسانیم.
خراسانی زاده با اشاره به پرداختن به نیازمندیهای عرصه اقتصاد هنر بیان کرد: درمورد حراجهای هنری که بعضاً با حاشیههای رسانهای روبرو هستند، برخی بازارهای ارائه آثار هنری (آرت فرها) و نمایشگاههای عرضه آثار هنری (اکسپوها)، شفافیت لازم را نداشته اند و تلاش میکنیم که دستورالعملهای لازم در این حوزه را تدوین کنیم.
او با اشاره به فعالیت نگارخانهها عنوان کرد: این نهادها باید زمینهای برای معرفی هنرمندان را فراهم کنند تا جایی که بازارهای اصلی و دائمی فروش آثار را پیش ببرند و در رویدادهای فراملی هم نقش داشته باشند. اما متأسفانه، به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی با چالشهای بسیاری مواجه هستند. در نتیجه، نشستهایی را با انجمن نگارخانهداران آغاز کرده ایم و در تلاش هستیم با مشارکت سایر نهادهای حاکمیتی، چالشهای نگارخانهها را رفع و زیرساختهای لازم را برای فعالیت بهتر این نهادها فراهم کنیم. زیرا اگر نگارخانههای ما پا برجا نباشند نباید توقع داشته باشیم که بازار اقتصاد هنر، اعتبار ماندگار و پایداری داشته باشد.
مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تعامل با هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی نیز، از برنامههای این نهاد است چراکه برخی از هنرمندان، گلایهمند هستند. بنابراین، نشستهای مشترک، دیدار با آن ها، بازدیداز نمایشگاههای آنها و ملاقات با هنرمندان پیشکسوت مدنظر است و همچنین، بازسازی ساختار درونی اداره کل، فراهم کردن فضای بهروز برای تنظیمگری در دستور کار است.