حسن شیخی، سرپرست دامپزشکی ابرکوه گفت: با توجه به نزدیک شدن به فصل مهاجرت پرندگان، لازم است اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز و انتشار بیماری مشترک آنفلوآنزای فوق حاد انجام پذیرد.
او مهمترین راههای انتقال بیماری آنفلوآنزا را تماس با طیورآلوده و خرید و فروش طیور از مراکز نامطمئن و غیر بهداشتی دانست.
شیخی افزود: از دیگر راههای انتقال این بیماری میتوان به آلودگی از طریق کفش، لباس، خودرو، آب، دان و مدفوع و بستر آلوده، سگ و گربه به عنوان ناقلینن مکانیکی، پراکنده شدن کود مرغداری به محیط اطراف، عدم پاکسازی و ضد عفونی کامل محل نگهداری مرغ و لوازم و تجهیزات قبل از پرورش جوجه اشاره کرد.
شیخی ادامه داد: مبارزه با این بیماری زمانی موفق است که تمام کسانی که با پرندگان در ارتباط هستند مانند روستاییان، کارکنان مرغداریهای صنعتی و سنتی، فروشندگان دوره گرد طیور، دامپزشکان، کشتار گاهها، مراکز توزیع و عرضه و همچنین مصرف کنندگان آگاهی خود را افزایش داده و ضوابط بهداشتی را رعایت کنند.
این مسئول به راههای پیشگیری این بیماری اشاره کرد و گفت: رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی در مرغداریهای صنعتی، ضد عفونی کامل محل پرورش مرغ و تجهیزات آن قبل از جوجه ریزی از جمله راههای پیشگیری انتشار و ابتلا به بیماری است.
شیخی ادامه داد: همچنین اهالی روستاها از رها نمودن مرغهای بومی و دیگر ماکیان بصورت چرای آزاد خودداری و آنها را در مکانهای سر پوشیده نگهداری نمایند، چون امکان انتقال بیماری به طیور بومی از طریق تماس با پرندگان وحشی وجود دارد.
شیخی تاکید کرد: صاحبان طیور بومی در صورت مشاهده تلفات در طیور، مراتب را سریعا به دامپزشکی اعلام نمایند، همچنین گوشت مرغ مصرفی خود را بصورت بسته بندی شده تازه یا منجمد و از مراکز مجاز تهیه نمائید.
این مسئول گفت: برای پیشگیری از این بیماری خطرناک باید از فروش و عرضه مرغ و جوجه زنده بصورت دوره گردی خودداری کرد مردم نیز در صورت مشاهده مراتب را سریعاً به اداره دامپزشکی گزارش دهند.