مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری فارس، تعداد اتباع خارجی حاضر در استان فارس را ۳۵۸ هزار نفر برشمرد و گفت: از این تعداد ۱۲۱ هزار نفر بعد از روی کار آمدن مجدد دولت طالبان وارد کشورمان شدند.
بهرنگ قربانی، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری فارس حضور اتباع خارجی در استان را هم فرصت و هم تهدید دانست گفت: در برخی مشاغل در استان که هموطنان استقبال نمی کنند یا کمبود نیرو مواجه هستیم از جمله در آجرپزی های کوار، سنگبریهای نیریز و برخی مرغداری ها که از ظرفیت نیروی کار اتباع خارجی استفاده میشود.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری فارس، با اشاره به ممنوعیت سکونت اتباع خارجی در محدوده اطراف حرم مطهر شاهچراغ (ع) گفت: این تصمیم به دنبال حادثه تروریستی اخیر در حرم مطهر شاهچراغ (ع) اتخاذ شده و بر اساس آن مالکان منازل مسکونی محدوده اطراف حرم اجازه واگذاری منازل خود را چه به شکل رهن یا اجاره به اتباع خارجی نخواهند داشت.
قربانی ادامه داد: این مسأله به شکل پیامک برای شهروندان ارسال شده و به زودی به اتباع نیز اعلام خواهد شد که حق سکونت در این محدوده را ندارند و در یک بازه زمانی ۲۰ تا ۳۰ روزه باید نسبت به تخلیه این مکان ها اقدام کنند.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری فارس، با اشاره به ممنوعیت فعالیت اتباع خارجی در شغل فروشندگی گفت: استان فارس نخستین استانی بود که از نیمه خردادماه امسال این ممنوعیت را اعلام کرد و به دنبال آن برخی دیگر استان ها نیز آنرا اجرا کردند.
قربانی افزود: البته این به آن معنا نیست که هم اینک هیچ یک از اتباع در شغل فروشندگی فعالیت ندارد اما نسبت به گذشته بسیار کمتر شده و تا مرحله پملب واحدهای متخلفی که این دستورالعمل را رعایت نکنند پیش خواهیم رفت.
وی گفت: همچنین بنا بر مصوبه کارگروه ساماندهی استان، به اداره کل آموزش و پرورش و فرمانداری های استان ابلاغ شده که حداکثر ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی در مدارس باید ۴۰ درصد باشد و حتما باید ۶۰ درصد ظرفیت مدارس به دانش آموزان ایرانی اختصاص داده شود.
غروب روز یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۲، حادثه تروریستی در شاهچراغ(ع) شیراز به وقوع پیوست؛ در این حادثه تروریستی ۱۰ نفر شهید و مجروح شدند.