عیناللهی وزیر بهداشت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه وظیفه ما حفظ سلامت زائران اربعین حسینی(ع) است و همه امکانات خود را در جهت حفظ سلامت زائران به کار خواهیم گرفت اظهار داشت: حدود ٣٧۰ دستگاه آمبولانس از سراسر کشور به پایانههای مرزی اختصاص داده شده است.
وی با بیان اینکه بیشتر زائران از پایانههای مرزی مهران و شلمچه عبور میکنند، افزود: حدود ۵۵ درصد زائران از مرز مهران و ۲۵ درصد از مرز شلمچه عبور میکنند.
وزیر بهداشت در ادامه گفت: با در نظر گرفتن تجربه سالهای گذشته بیمارستانهای ثابت در مرزها مفیدتر و کارایی بیشتری دارند، اما در موارد اضطراری از ظرفیت بیمارستانهای کانکسی و اتاق سرما نیز استفاده میشود.
وی با بیان اینکه حدود هزار نفر از سراسر کشور آماده خدمات رسانی در مرزها هستند، تصریح کرد: هماهنگی خوبی میان دستگاها وجود دارد، حدود ۱۰ بیمارستان صحرایی در مرزها مستقر می شوند و درصورت نیاز فوری ۱۲ بالگرد آماده خدمات رسانی هستند.
عیناللهی با بیان اینکه حدود ۶۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس به زائران خدمات رسانی میکنند، اظهار داشت: باتوجه به امکانات خوبی مانند سیستم احیا، تخت، کولر که در اتوبوس آمبولانسها وجود دارد در مکانهایی که بیمارستان وجود ندارد امکان خدمات رسانی بسیار موثری دارند.
وی ادامه داد و گفت: کارشناسان بهداشت با نظارت بر آب شرب، مواد غذایی و توصیههای بهداشتی به زائران ، مشارکت خوبی در مراسم اربعین دارند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه زائران باید در حد توان خود پیاده روی کنند، گفت: باتوجه به گرمای هوا لزومی ندارد که زائران همه مسیر راه پیاده طی کنند؛ درصورتی که پیادهروی باید متناسب با توان جسمی افراد باشد.
وی توصیه کرد: به دلیل اینکه در ساعات اوج گرما امکان گرمازدگی وجود دارد تردد در این ساعات توصیه نمیشود و استفاده از کلاه و نوشیدن آب فراوان مهم ترین موضوع جهت جلوگیری از گرما زدگی است.
این مقام مسئول اضافه کرد: درصورت دچار هرگونه عارضه یا گرمازدگی حتما به مراکز درمانی مراجعه تا از بروز هرگونه حادثه پیشگیری شود.
عیناللهی با بیان اینکه زائران رعایت بهداشت فردی را حتما در دستور کار خود قرار دهند، عنوان کرد: در خصوص مسمویت غذایی، با توجه به گرمای هوا و سرعت فاسد شدن غذاها، حتما از غذاهای تازه و گرم استفاده شود.