بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز شنبه در حاشیه دیدار با نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج ضمن تبریک هفته دولت گفت: یکی از دستاوردهای بزرگ جمهوری اسلامی پس از انقلاب پرورش متخصصان و پزشکان در این کشور است.
وی افزود: اوایل انقلاب کهگیلویه و بویراحمد در حوزه بهداشت و درمان بسیار ضعیف بود و مردم محروم بودند و پزشک عمومی به ندرت و به اندازه انگشتان یک دست پیدا نمیشد و در شهرها برای سادهترین موارد عمل جراحی اعزام به خارج انجام میگرفت.
عین اللهی تصریح کرد: به استناد تمام سازمانهای بین المللی قویترین حوزه سلامت منطقه جمهوری اسلامی است، ایران از منظر شاخصهای امید به زندگی، مرگ و میر مادران باردار، کنترل بیماریهای واگیر و دیگر شاخصها در منطقه در بهترین سطح است و ایران این توانایی را دارد که در دیگر کشورها دانشگاه ایجاد کند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دیپلماسی سلامت جمهوری اسلامی ایران بسیار موفق است و حتی دبیرخانه سلامت شانگهای و دیگر کشورها در ایران قرار دارد.
وی تاکید کرد: در حوزه بهداشت قدرت نرم ما از قدرت سخت ما قویتر است و در کشور عراق یک شعبه از دانشگاه علوم پزشکی تهران ایجاد شده است که طبق نظر این دانشگاه برای دانشجویان مدرک صادر میشود.
وزیر بهداشت بیان کرد: ۶۷ دانشگاه و دانشکده، ۲۲ هزار عضو هیات علمی، ۸۵۰. مرکز آموزشی، ۲۷۰ هزار دانشجو در کشور وجود دارد و رتبه علمی ایران در دولت از ۱۶ به ۱۵ ارتقا پیدا کرد.
عین اللهی عنوان کرد: ۴۰ درصد تجهیزات داخل کشور از طریق دانش بنیانها تولید میشود و ۹۹ درصد داروها تولید داخل کشور است.
وی ادامه داد: دولت سیزدهم در وضعیتی شروع به کار کرد که روزی ۵۰ هزار بیمار کرونایی، ۲۰ هزار بستری، هشت هزار بیمار در وضعیت نامساعد وجود داشت و کسب و کارها متوقف شده بود.
وزیر بهداشت تاکید کرد: دولت در حالی که ۵۰۰ هزار میلیارد ریال و ۷۰۰ میلیون یورو بدهی در حوزه بهداشتی داشت به لطف خداوند و مدیریت رئیس جمهور سیل واکسن به کشور سرازیر شد.
عین اللهی ابراز کرد: پیش از دولت سیزدهم روزانه ۴۰ هزار واکسن تزریق میشد، ولی زمانی که سیل واردات واکسن را داشتیم، وزارت بهداشت توان پوشش این تعداد واکسن را نداشتو از ظرفیت مردمی استفاده شد و لذا آموزش و پرورش، مدارس و ادارات پای کار آمدند.
وی افزود: روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار واکسن تزریق شد، در هفته هشت میلیون تزریق میشد طوری شد که در آذرماه ۱۴۰۰ به میزان منطقی از تعداد بیماران رسیدیم.
وزیر بهداشت گفت: از ابتدای شیوع کرونا تا سال ۱۴۰۰ تعداد بیماران روزانه ۱۲۲ هزار نفر بود، در تابستان ۱۴۰۰ بیماران به ۲۴ هزار نفر رسید و جزو اولین کشورهایی بودیم که به خوبی توانستیم کرونا را کنترل کنیم که نشان دهنده قدرت نرم ایران است.
عین اللهی ادامه داد: ۶ نوع واکسن در سطح کشور تزریق شد و تنها کشوری که در منطقه واکسن تولید کرد ایران بود و اکنون ۵۰ میلیون واکسن ذخیره وجود دارد.
وی گفت: بیمه همگانی نیز یکی از اقدامات بسیار خوب دولت سیزدهم بود که با هدف قرار دادن قشر محروم جامعه سه دهک اول جامعه بصورت رایگان ویزیت میشوند، امسال برای این سه دهک هم خدمات سرپایی و هم خدمات بستری رایگان اعلام شد.
عین اللهی عنوان کرد: صندوق بیماریهای صعب العلاج و خاص نیز از اقدامات خوبی بود که سال گذشته ۵۰۰ هزار میلیاردریال حمایت شده و امسال ۷۰ هزار میلیارد ریال حمایت شد.
وزیر بهداشت تاکید کرد: نباید اجازه داد هیچ بیماری از استان کهگیلویه و بویراحمد برای درمان بیماری به خارج از استان برود، استان هر دستگاه پیشرفتهای بخواهد اعلام کنند، تا به استان آورده شود.
وی تصریح کرد: هم اینک ۲۴۰ دستگاه پیشرفته در کل کشور توزیع و عمدتا در مناطق محروم توزیع شده است و اگر کسی نیاز به رادیوتراپی و دیگر موارد تخصصی داشته باشد نباید به خارج از استان سفر کند.
عین اللهی تاکید کرد: ثبات مدیریتی را قویا قبول داریم، سعی میکنیم که از این به بعد این ثبات تداوم داشته باشد، هر چند که سلایق متفاوت است، ولی باید جایی با هم وحدت کنیم.
وی گفت: استاندار کهگیلویه و بویراحمد از نیروهای بسیار خوب دولت هستند که امید است وحدت و هماهنگی را در استان ایجاد کنند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: این استان میتواند پذیرای گردشگری سلامت باشد، زیرا آب و هوای خوب این استان در شهرهای بزرگ وجود ندارد که باید به این ظرفیت توجه خاص شود.
عین اللهی ابراز کرد: دومین تجارت دنیا پس از نفت دارو است که باید در بحث گیاهان دارویی در این استان سرمایه گذاری کرد.