آقای پیمان حصادی مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی گفت: توفیقات حاصل از افزایش عملکرد چغندر قند پاییزه در کشور از تعامل میان صنعت، تولید و تحقیقات به دست آمده که این مهم باید ادامهدار باشد که ما بتوانیم عمده نیاز کشور برای تامین شکر را از کشت پاییزه تولید کنیم.
او افزود: حدود ۲۰۰ هزار هکتار از سهم اراضی آبی کشور به کشت بهاره و پاییزه چغندر قند تعلق دارد و از این سطح حدود ۶۵ درصد تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار دارد و در تلاش هستیم تا سه سال آینده ۳۵ درصد باقی مانده را از طریق آبیاری تیپ انجام دهیم اما درصدد هدفمند کردن تولید شکر با جایگزینی کشت بهاره به پاییزه هستیم.
مجری طرح گیاهان قندی ادامه داد: در کشت پاییزه هم کاشت و هم برداشت با محدودیت زمان رو به رو هستیم و برای تولید بهتر و عملکرد با عیار بالا در برنامه، باید پیشنهادات موسسه تحقیقات را در اولویت کشت قرار دهیم.
حصادی در خصوص برنامهریزی برای کشت پاییزه چغندر قند امسال عنوان کرد: سطح زیر کشت این محصول برای سال زراعی جدید ۳۰ هزار هکتار برنامهریزی و به استانها ابلاغ شده و تامین بذر هم صورت گرفته است.
او گفت: در صورت راهاندازی بخش صنعت (احداث و راهاندازی کارخانجات قند در مناطق مستعد) میتوانیم تولید شکر را افزایش داده و در تولید این محصول به خودکفایی برسیم.