روزنامه الشرق الاوسط در گزارشی از نامه نگاری بین محافل قضائی دو کشور لبنان و لیبی در این زمینه پرده برداشت و نوشت: ساختار قضائی لبنان هفته گذشته نامهای را از حلیمه عبدالرحمن وزیر دادگستری لیبی دریافت کرد که اعلام کرده است آمادگی دارد پرونده هانیبال قذافی (پسر معمر القذافی دیکتاتور سابق لیبی) را روی میز مذاکره قرار دهد.
یک منبع آگاه قضائی لبنانی در این رابطه به این روزنامه عربی گفت: در نامه طرف لیبی هیچ اشارهای به تمایل لیبی جهت مشخص کردن سرنوشت امام موسی صدر و همراهانش نشده و از آن نوعی همکاری یکطرفه لبنانی برداشت میشود.
این منبع به الشرق الاوسط افزود: دادستان پرونده امام موسی صدر قاضی زاهر حماده تاکید میکند که هانیبال پیش از دریافت پاسخ و توضیحاتی که وی حاضر به بر زبان آوردن آنها نیست، آزاد نخواهد شد، زیرا اطلاعات وی میتواند منجر به مختومه شدن تحقیقات و صدور حکم اتهامی در این پرونده شود.
این منبع تاکید میکند، بر خلاف ادعاهای موجود در رابطه با اینکه فرزند قذافی در زمان اختفای امام موسی صدر فقط ۲ ساله بود، اما وی یک گنج با ارزش اطلاعاتی در این رابطه است و در بازجوییهای اولیه اعلام کرده است که ۳۰ شخصیت لیبیایی را میشناسد که در ساختار پدرش در مراکز قدرت حضور داشته و با ربوده شدن صدر در ارتباط بودند.
به گفته این منبع هانیبال اعتراف کرده است که بر خلاف روایت رسمی لیبی که ادعا کرده بود امام موسی صدر و همراهانش طرابلس را به مقصد رم ترک کرده و در آنجا ناپدید شدند، صدر و همراهانش اصلا لیبی را ترک نکردند و وی در منطقه جنزور در اقامت اجباری قرار داشت.
در ادامه آمده است، روز ۳۱ اوت ۱۹۷۸ خودرویی به هتل الشاطئ طرابلس آمد تا امام موسی صدر را برای دیدار با معمر القذافی ببرد و از آن لحظه به بعد دیگر وی ناپدید شد.
منبع قضائی لبنانی در ادامه تاکید کرد: بعد از چند ساعت کوتاه از این آدم ربایی، شماری از ماموران سرویس اطلاعات لیبی به هتل الشاطئ آمده و لباسهای امام موسی صدر و همراهان و نیز گذرنامههای آنها را با خود بردند.
هانیبال نام دو فردی که لباسهای مذهبی امام موسی صدر و شیخ یعقوب را به تن کرده و دیگری که با لباس شخصی سوار بر هواپیمای آل ایتالیا شدند را اعلام کرد، آنها با استفاده از گذرنامههای این افراد ربوده شده از طرابلس عازم رم شدند، بعد از آن در یکی از هتلها اتاق گرفته و روز بعد لباسها و گذرنامههای خود را در هتل به جای گذاشته و با گذرنامههای اصلی خود به طرابلس بازگشتند.
در بخش دیگری از اطلاعات این منبع آمده است، هانیبال به بازجویان خود اطلاع داده است که عبدالسلام جلود مسئول اصلی اختفای امام موسی صدر است و پدرش مسئولیت مالی این پرونده را پذیرفته بود؛ پدرش آمادگی داشت تا خسارت مربوطه را به خانواده صدر پرداخت کند همانگونه که خسارت هواپیمای لاکربی را پرداخت کرد، امری که طرف لیبی در هر بار که تماسها از سرگرفته میشود نیز آن را تاکید میکند.
او خاطر نشان کرد، ظاهرا طرفهایی در ساختار جدید لیبی تلاش میکنند تا از مرتبط شدن نام خانواده معمر القذافی با این جنایت جلوگیری به عمل آورند، شاید به این خاطر که امیدوارند زمینه بازگشت آنها به قدرت تسهیل شود.
الشرق الاوسط به نقل از برخی از کارشناسان مسئله امام موسی صدر اعلام کرد، بازداشت هانیبال برگ برندهای در دست لبنان است و این کشور حاضر نیست آن را بدون دریافت اطلاعات قاطع در مورد سرنوشت صدر و دو همراهش از دست بدهد.
منبع مذکور همچنین فاش کرد، شورای انتقالی سابق لیبی، همکاری محدودی را در این زمینه انجام داده، اما تلاش هایش به شکل ناگهانی متوقف شد.