تصاویر و اخباری در فضای مجازی از حضور مارها در برخی نقاط ساحلی مازندران همانند پارسال منتشر شده است که در حال خزیدن در کنار ساحل ماسهای هستند و با دیدن افراد به سمت آب میروند، اما این مارها در ساحل چه میکنند؟
کوروس ربیعی رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه با یک تصویر و فیلم که زمان و مکان آن مشخص نیست نمیتوان در خصوص وجود یا نبود یک پدیده نظر قطعی داد، گفت: بررسی اولیه تصاویر نشان میدهد این مارها بومی اما غیر سمی هستند.
او افزود: مارها به دلیل ظاهر نامتعارف و ترسی که ناخودآگاه در برخی افراد از این جانوران وجود دارد ممکن است سبب ایجاد وحشت و تشویش شود اما مارهایی که در سواحل یا منابع آبی استان مشاهده میشوند بی خطر و غیر سمی هستند.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران ادامه داد:علت وجود این نوع مار آبی در سواحل احتمالا به دلیل وجود منابع غذایی در مناطقی است که موج شکن دارند.
کوروس ربیعی با بیان اینکه مارهایی که در مناطق پایین دست مازندران زیست میکنند غیر سمی و برای انسان بی خطر هستند، گفت: بررسیهایی که در سواحل دریاکنار و بابلسر انجام شده است نشان میدهد این مارها بومی مازندران و غیر سمی هستند.
او افزود: گونههای مختلفی از مار در مازندران وجود دارد اما مارهایی که در دشتها و جلگههای این استان زندگی میکنند جزو مارهای غیر سمی هستند.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران ادامه داد: این مارها که طول برخی از آنها ممکن است به یک متر هم برسد برای تغذیه در کنار منابع آبی زندگی میکنند
ربیعی در خصوص علت مشاهده این مارها در سواحل نیز گفت: برخی از این مارهای غیر سمی در بین سنگ چینها یا دیوارهای ساحلی دریای خزر زندگی میکنند که امکان دارد با حرکت موج به سمت ساحل بیایند و دوباره به محل زیست خود بر میگردند.
او افزود: وجود غذا و نداشتن شکارچی طبیعی در ساحل شرایط را برای زیست این مارهای غیر سمی در سنگ چین های دریایی فراهم میکند و با توجه به اینکه شناگران خوبی هم هستند به راحتی در طول ساحل جابجا میشوند.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران با بیان اینکه چند گونه مار سمی مانند افعی لطیفی و دماوندی در مازندران زیست میکنند، افزود: محل زندگی مارهای سمی مازندران در ارتفاعات البرز است که چند صد کیلومتر با ساحل فاصله دارند و امکان ندارد بتوانند حتی با جریان سیلاب به دریا برسند، چون این گونه جانوری در آب زنده نمیماند.
ربیعی ادامه داد: پارسال نیز تصاویری با ادعای هجوم مار به سواحل منتشر شده بود که مشخص شد هیچکدام از این مارها سمی نبودند.
من مازندرانی هستم این مار ها سمی هستش توی آب هم هستن کلی هست کنار آب سیل که میاد این مار هارو از کوه میاره و کاملا سمی هست لطفاً نزدیک نشید و دست نزنید سمی هست
لوف ها مارهای غیر سمی هستن و اکثرا در مزارع چای دیده میشن
دوستان که به مار علاقه ندارین ، حواستون باشه مار هست
مار آبی مختص آب شیرین هستن و تو آب دریا چون آبش شور هست نمیتونه شنا کنه یا زیر آب بره چون براش آب دریا سنگین هست، این نوع مارها زیستگاه شون در رودخانه هست و کاری هم با دریا ندارن، حتی سمی هم نیستن،افرادی سود جو و بیکار هستن تا از هر چی سوژه بسازن تا ترس در دل مردم بندازن و ملت رو صرف نظر از رفتن به شمال کنن، تمامی حیوانات از انسان میترسن و این انسان هست که ترس دارد
مارها بشدت حساس و وسواسی هستند و با مشاهده و حس کوچکترین آلودگی یا ناامنی ، بسرعت کوچ میکنند و دنبال مکانهای آرام و تمیز هستند.
¯\_ಠ_ಠ_/¯
بذارید به حیاتشون ادامه بدن چون اینا مهربونن
از نوع koralor ماسه ای هستند!!
مار یا عقرب با شما کار ندارد
این آینه بارها خواندم به طرف مار فوت کردم
کاری با ما نداشت بهش می گفتم از اینجا برو میرفت
هر کدام نمی رفت با چوب به سرش میزنم کشته می شد بعد زیر خاک می کردم تا جفت او پیدا نشه .
همسایه هر کدام مار ببینند منو صدا می کنند
خارج می کنم چون باعث وحشت بچه ها و سکته اونها میشه
لطفا عزیزان که شمال و کلا طبیعت میروید،زباله نریزید ،به بچه هامون رحم کنیم.ممنون
داداش دارن درباره ایران و سواحل دریای خزر صحبت میکنن نه تایلند ??
تو دریایه خزر نوشهر اومدیم که دیدیمش اول ما فکر کردیم جلبکه داداشم گفت ماره یه خانم اونجا نشسته بود به ما گفت خودمم دیدم مارو مار ها سمی هستن با خیر
برو متن را دوباره بخوان . املاء هم تمرین کن که آبروی زبان فارسی را نبری .
آقایون برسی نکرده نظر میدن،زیستگاه این مارها تو رودخانه ها،کانالهای آبی منتهی به شالیزارها و زهکشهای سرتاسر مازندران که زمان دولت تدبیر و امید بود استارت خشکوندن سد سلیمان تنگه کیلید خورد و سرچشمه های بالا دست سد به سمت فینیسک رفت تا به سمنان ببرن.خوب شالیزارها که نصف زیر کشت نرفتن،با سمپاشی دوره ای بیشترشون میمیرند این مارها کلا چند ماه اول سال تا پاییز تو رودخانه ها تغذیه میکنن به دنبال بچه ماهی و قورباغه و خرچنگ و غیره...وقتی آبی نباشه غذایی نیست،مارها هم به اجبار به سمت دریاها اومدن،چون اصلا نمیتونند تو آب شور زندگی کنند و همین چند متر آب ساحل بچه ماهی میگیرند تازه با خطر. طعمه شدن پرندگان شکاری مواجع هستن.
قورباغه هم دیگه توی رودخانه نیست معلوم نیست چی شدن
اونیم که میگه کبراه هست بهتر بره درس بخونه ? من خودم اهل مازندران هستم این ها در زمین های کشاورزی هم خیلی زیادن