محسن حیدری مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: در تداوم این پدیده جوی، از پنجشنبه شرایط برای افزایش سرعت بادهای ۱۲۰ روزه در شمال سیستان و بلوچستان فراهم است.
وی ادامه داد: امروز و فرداد در جنوب شرق سیستان و بلوچستان رشد ابر و رگبار و رعد و برق پراکنده انتظار میرود.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: دریای عمان در سه روز آینده مواج پیش بینی میشود.
وی بیان کرد: خشکسالیهای چند ساله سبب شده بادهایی که در گذشته به «موسمی ۱۲۰ روزه سیستان» یا نعمت بیکران الهی معروف بود و هوایی مطبوع و کشاورزی پرمحصول و زندگی سراسر شاد و با نشاطی را برای مردم به ارمغان میآورد امروز به بلای جان ساکنان این منطقه تبدیل شود.
به گزارش ایرنا، استان پهناور سیستان و بلوچستان در منطقه گرم و خشک واقع شده و به همین دلیل تاثیرپذیری از سامانههای کم فشار حارهای و پراکنش زمانی و مکانی بارندگیها بسیار نامناسب است به طوریکه در برخی اوقات تمامی بارندگیهای سالانه یک منطقه و حتی بیش از ۲ برابر آن در کمتر از ۲۴ ساعت نازل شده و سیلابهای سهمگین ایجاد میکنند.
این ویژگیهای جغرافیایی و طبیعی سبب شده که در بسیاری از سالها سوانحی، چون خشکسالی و سیل بطور توامان در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان رخ دهد.
بخشهای شمالی سیستان و بلوچستان به دلیل تاثیرپذیری از پدیده مونسون آسیایی (کم فشار هند) در ماههای گرم سال با وزش بادهای نسبتا شدید ۱۲۰ روزه و طوفان و گرد و خاک روبرو است، همچنین از نظر لرزه خیزی بر اساس تقسیم بندیهای انجام شده این استان دارای گسلهای فراوان و مهمی است که فعالیت این گسلها باعث وقوع زمین لرزههای متعدد شده است.
بیشاز ۲۰ سال از خشکی تالاب بین المللی هامون و خشکسالی سیستان با دربرگیری پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز میگذرد و این معضل با تغییر اقلیم منطقه به آب و هوایی گرم و خشک و خشن، زندگی را برای مردم از لحاظ اقتصادی و سلامتی دچار مشکل کرده است.