سعید منتظرالمهدی در قرارگاه اربعین فراجا در خصوص آخرین وضعیت تردد و خدمات دهی به زائران اربعین در پایانههای کشور اظهار داشت: تاکنون تعداد ۸۴۰ هزار درخواست گذرنامه زیارتی داشته ایم که از این تعداد ۲۸۴ هزار درخواست به صورت حضوری و حدود ۵۶۱ هزار درخواست از طریق اپلیکیشن پلیس من ثبت شده است.
وی با بیان اینکه فراجا تمام توان خود را به کار گرفته تا سفر زیارتی آسان، ارزان و ایمن برای زائران اربعین صورت پذیرد، گفت: این اتفاق بسیار خوبی است هم برای پلیس و هم برای مردم در واقع وقتی که سیستمی درخواستها ثبت میشود بلافاصله پلیس نسبت به صدور گذرنامه اقدام میکند و دیگر نیاز به مراجعه حضوری نیست.
سخنگوی فراجا گفت: با تلاش همکاران پلیس مهاجرت و گذرنامه تعداد ۸۲۰ هزار درخواست منجر به صدور گذرنامه شده و طی این مدت هم تعداد ۵۶۰ هزار گذرنامه تمدید و تحویل مردم شده است.
وی در خصوص آمار خروج زائران تا این لحظه تصریح کرد: آمار کل خروج از کلیه مرزهای کشورمان بالغ بر ۲/۰۰۰/۰۰۰ نفر است یعنی بلافاصله که زائران از گیت خارج میشوند در لحظه تردد شمار آن را ثبت میکند.
سخنگوی فراجا با بیان اینکه حدود ۲۲۴ هزار نفر به طور روزانه از مرزها تردد میکنند، گفت: ۲۸۴ گیت در مرزهای شش گانه فعال هستند، اما شلوغترین مرزها مرز مهران است لذا برای سهولت در تردد از مردم عزیز میخواهیم ترجیحا دیگر مرزها را برای ورود و خروج از کشور انتخاب کنند؛ توصیه میشود زائران بدون مدارک و گذرنامه معتبر به مرزها مراجعه نکنند.
سردار منتظرالمهدی با اشاره به اینکه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته حدود ۱۷ درصد افزایش خروج از زائران کشور داشته ایم افزود: خروجی زائران از مرزها برای شرکت در مراسم راهپیمایی اربعین به تفکیک مرزها، مرز مهران ۴۵ درصد، شلمچه ۲۷ درصد، خسروی ۱۲ درصد، چذابه ۸ درصد و باشماق و تمرچین هر کدام ۲ درصد را شامل میشود.
این مقام ارشد انتظامی یادآور شد: مرزهای باشماق و تمرچین نسبت به سال گذشته از استقبال خوب زائران برای عزیمت به زیارت عتبات برخوردار است به طوری که مرز تمرچین از افزایش ۸۱ درصدی و باشماق افزایش ۵۷ درصدی شمار تردد زائران نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان میدهد.
وی در خصوص آمار ورود زائران به کشور خاطر نشان کرد: ۴۰۴ هزار و ۷۴ نفر تاکنون براساس نفرشمار وارد کشور شدند که ورود ۵۶ هزار نفر مرتبط با ۲۴ ساعت گذشته است و نفر شمار در لحظه هر کسی که به کشور وارد یا خارج شود را ثبت میکند.
سخنگوی پلیس خاطر نشان کرد: درباره مجوز خروج از کشور ویژه خانمها نیز تمهیداتی اندیشیده شده، این اختیار به مسئولان مراکز گذرنامه داده شده تا اگر کسی درخواست گذرنامه زیارتی داشته باشد نیازی به اجازه محضری همسران نیست و بانوان میتوانند به همراه همسر خود به ادارات پلیس گذرنامه مراجعه و همان جا زوجیت آنان با رویت اسناد و مدارک لازم توسط مسئول مربوطه تایید و اجازه همسر ثبت میشود و پس از ثبت در سیستم، همان مدرک به عنوان مجوز خروج از کشور زوجه در نظر گرفته میشود با این روش دیگر نیازی به مراجعه به دفترخانه نیست و ما هم همین سند را به عنوان اجازه خروج از کشور زوج برای زوج میپذیریم. این موضوع برای فرزندان زیر ۱۸ سال نیز بهمی صورت قابل اجرامیباشد