عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: کشتار‌ها و تخریب‌ها در مساله زیارت اربعین که در دوران صدام بشدت صورت می‌گرفت، به این دلیل بود که صدام نتایج این حرکت را خوب می‌فهمید و نگران آن بود.

حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نشست هم اندیشی بین المللی اربعین و تمدن نوین اسلامی با اشاره به تلاش تشیع جهت حقق اجتماعی بخشیدن به اسلام و دغدغه حفظ هویت فرهنگی و تمدنی جهان اسلام در طول تاریخ، گفت: هیچ موقع تشیع، فرصت ابراز صورت اجتماعی خود را نداشت و بحث‌هایی مانند ولایت فقیه، در حاشیه بحث‌هایی که به زندگی خصوصی اشاره میکرد، مطرح می‌شد و جوانه میزد و در سطح نظامات سیاسی، اندیشه‌هایی که هویت مدرن داشتند در دستور کار برنامه ریزانی قرار گرفتند که هویت اجتماعی را در دست داشتند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی  با اشاره به مواجه بودن ما با چالش‌های تمدنی در جهان مدرن بیان کرد: در آغاز قرن ۲۱ بحث حضور تمدن‌ها در سطح بین المللی به رسمیت شناخته می‌شد و اسلام خود در رسمیت بخشیدن به این مساله نقش بزرگی دارد و نقطه عطف آن نیز انقلاب اسلامی است.

حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا  اضافه کرد: اما به تدریج ابعاد اجتماعی زیارت نیز مطرح است ولو اینکه به زائر خود از آن غافل باشد؛ اما سیاست‌مدار می‌فهمد که آمدن این مجموعه چه پیامد‌هایی دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تشریح کرد: مساله زیارت، سطوح مختلفی دارد و برخی از احکام در عین آن که فردی است لایه‌های اجتماعی نیز دارد؛ مانند نماز که هم فردی است و هم به جماعت یا بصورت نماز جمعه و نماز عید درمی‌آید و هویت اجتماعی نیز دارد و زیارت نیز از طرفی بشدت با هویت فردی شخص مرتبط است و در خصوصی‌ترین حالات نیز نقش دارد.

حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا گفت: این کشتار‌ها و تخریب‌ها که در دوران صدام بشدت صورت می‌گرفت، به این دلیل بود که صدام نتایج این حرکت را خوب می‌فهمید و نگران بود؛ زیرا این حرکت برای حکومت او نقش سیاسی و اجتماعی داشت، در عین اینکه ممکن بود خود زائران اصلا نداند که چه حرکتی مهمی در حال انجام است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی  تاکید کرد: خود زیارت نقش فرهنگی و تاریخی دارد و گویی هم برای زندگی فردی، هم برای زندگی تاریخی، و همچنین برای تعامل‌های زندگی فرهنگی و اجتماعی انسان مانند علم هدایت است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.