مهدی قراییان مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: طرح فراز ازسال ۱۴۰۰ در حال اجراست و امسال نیز طبق برنامه هفتم توسعه طرح فراز باید در صدهکتار از باغهای انگور استان اجرایی شود که تاکنون در ۶۱ هکتار اجرایی شده است.
قراییان با اشاره به اینکه پنج هزار و ۷۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی استان زیر کشت انگور و بخش عمهای از آن در شاهرود است گفت: طرح فراز با بکار گیری سیستم تربیت تاک به شیوههای داربستی و روسیمی و پاچراغی اجرا میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: با اجرای طرح فراز انگور در استان سمنان علاوه بر تبدیل باغهای درجه دو و سه به تاکستانهای درجه یک با بهره وری بالا وافزایش کمی و کیفی قابل توجه محصول انگور و تولید محصولات درجه یک، مصرف آب تا ۳۵ درصد و مصرف کود و سموم وآفت کشها بطور چشمگیر کاهش و نوردهی به محصولات باغها افزایش مییابد
به گفته قراییان افزایش چشمگیر بهره وری محصول انگور از مرحله تولید تا ورود به بازار مصرف، ذخیره سازی و صادرات و فرا وری در صنایع تبدیلی از دیگر مزایای اجرای طرح فراز انگوردر استان سمنان است.
میانگین عملکرد در واحد سطح محصول انگور در استان سمنان ۳۵ تن در هکتارو در کشور ۲۰ تن در هکتار است که بااجرای طرح فراز این میزان تا بیش از چهار برابر هم افزوده می شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد شکاورزی استان سمنان گفت: پیش بینی میشود امسال بیش از ۱۲۲ تن انگور از باغهای استان برداشت شود که از این رقم ۹۰ هزار تن به مصرف تازه خوری وصادرات تا ۲۰ هزار تن تحویل کارخانجات کنسانتره و فراوری و تا ۳۰ هزار تن در سردخانه نگهداری میشود.