علی نیکونهاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار داشت: روزانه بیش از ۱۹۰ نفر از پرسنل شبکههای بهداشت و درمان شامل پزشک، کارشناسان بهداشت محیط، مبارزه با بیماریها، ماما، روانشناس و آزمایشگاه به صورت شیفتبندی و شبانه روزی در حال ارائه خدمت هستند.
وی افزود: به طور کلی خدمات شامل ویزیت بیماران، نظارت بر مواد غذایی، آب و پروتکلهای بهداشتی، مراقبتهای سندرومیک برای شناسایی ۱۶ بیماری در مبادی ورودی مرز است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام مطرح کرد: این بیماریها شامل بیماریهای مسری، تنفسی، رودهای و … میباشند و با توجه به حجم عظیم جمعیت و احتمال شیوع آنها قبل از ورود به کشور مورد بررسی قرار میگیرند و در صورت ابتلا قرنطینه و به مراکز درمانی مربوطه معرفی میشوند.
وی اظهار کرد: در اربعین امسال برای اولین بار در راستای جوانی جمعیت و فرمایشات مقام معظم رهبری در این خصوص، یک بخش خدمات مامایی، مراقبت از مادر و کودک در مرز مهران مستقر است.
نیکونهاد سلامت آب را در این ایام دارای اهمیت دانست و ادامه داد: روزانه کارشناسان بهداشت محیط به طور دقیق سلامت آب را مورد بررسی قرار میدهند و تست کلرسنجی تعیین کننده این موضوع میباشد که تقریباً روزانه ۱۵ بار انجام میشود.
وی بیان کرد: نظارت بر موکبها در مرز و همچنین بررسی مواد غذایی مورد استفاده از دیگر مواردی است که کارشناسان بهداشت محیط هر روز بررسی میکنند و در صورت فاسد شدن مواد غذایی آنها را معدوم میکنند.