امیر سرتیپ دوم عظیمی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت فرا رسیدن سالروز تشکیل پدافند هوایی به فرمان رهبر انقلاب گفت: در حال حاضر نیروی پدافند هوایی ایران در بهترین شرایط ممکن قرار دارد و با بهره مندی از تجهیزات و سامانههای پیشرفته و ساخت تمام داخلی موشکی و جنگ الکترونیک از آسمان کشور به خوبی محافظت کرده و اجازه کوچکترین عرض اندام به دشمنان را نمیدهد.
وی از پدافند هوایی به عنوان برترین نیروی نظامی کشور در استفاده از دانش بومی برای دستیابی به انواع تجهیزات و صنایع مختلف دفاعی و پدافندی یاد کرد و ادامه داد: بهره مندی از دانش جوانان و متحصصان داخلی باعث شده است که این نیروی الهی در حوزههای گوناگون سامانههای پدافندی و راداری به خودکفایی رسیده و به مرحله قطع وابستگی به کشورهای خارجی برسد.
امیر سرتیپ دوم عظیمی با اشاره به اینکه هم اکنون راههای نفوذ هوایی به ایران اسلامی به هر بیگانهای بسته شده است تصریح کرد: نیروی پدافند هوایی با آمادگی کامل و رصد شبانه روزی آسمان کشور هر نوع تهاجم به حریم هوایی را با پاسخهای دندان شکن و محکم پاسخ خواهد داد و در این رابطه مردم هیچ گونه نگرانی نباید داشته باشند.
وی اظهار کرد: هر چند پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران نیرویی جوان و ۱۵ ساله است اما توانمندیها و ظرفیتهای خود در عرصههای مختلف را طی این سالها به خوبی نشان داده و به منصه ظهور رسانده است که کشف، شناسایی و نشاندن هواپیمای حامل تروریستهای در سالهای گذشته و برخورد با جنگنده اف ۱۸ حامل تفنگداران آمریکایی در خلیج فارس از جمله این توانمندیهای دفاعی است.
امیر سرتیپ دوم عظیمی حراست از آسمان ایران را رسالت و ماموریت اصلی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی برشمرد و با اشاره به اینکه در دوران هشت سال دفاع مقدس این نیرو که هنوز مستقل نشده بود افتخارات زیادی همچون شافط کردن ۶۸۰ فروند هواپیمای دشمن بعثی را کسب کرده است یادآور شد: در همان دوران که آسمان ایران به دلیل شرایط جنگی ناامن بود حتی یک روز فرودگاههای کشور تعطیل نشد که همه به برکت فداکاریها و از جان گذشتگیهای فرزندان ملت در پدافند هوایی بوده است.
وی گفت: در سالهای پس از دوران دفاع مقدس و با توجه به تغییر ماهیت تهدیدات دشمنان و نیز دکترین بازدارندگی دفاعی جمهوری اسلامی ایران به فرمان رهبر انقلاب در ۱۰ شهریور ماه سال ۱۳۸۷ نیروی مستقل پدافند هوایی تشکیل شد تا چتر امنیت هوایی با این نیرو بر آسمان کشور گسترانده شود.
فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال غرب ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تقسیم بندی پدافند هوایی کشور به ۹ منطقه مختلف شمال غرب مستقر در تبریز را یکی از مهمترین و پرترددترین مناطق هوایی آسمان جمهوری اسلامی ایران توصیف و اضافه کرد: طی هر شبانه روز بین ۸۰۰ تا ۱۱۰۰ پرواز در این بخش از سرزمین اسلامی از کشورهای مختلف جهان تردد میکنند که به طور لحظهای تمامی آنها رصد، کنترل و هدایت میشوند.
وی هم مرز بودن با کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان، عراق و جمهوری خودمختار نخجوان را از دیگر عوامل مهم در جایگاه و ارزش پدافند هوایی شمال غرب کشور خواند و گفت: بر همین اساس حضور نیروهای فرا منطقهای مثل ارتش تروریست آمریکا و رژیم اشغالگر قدس در نزدیکی مرزها ماموریتهای این منطقه را بسیار حساستر کرده است.
فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال غرب ارتش به مناقشه قره باغ بین آذربایجان و ارمنستان اشاره و اظهار کرد: پدافند هوایی منطقه شمال غرب با رصد دقیق و کنترل لحظهای منطقه از حدود ۲ ماه پیش از شروع این جنگ پیش بینیهای لازم و کافی را انجام داده بود و بر اثر همین اقدامات در جریان درگیریها هیچ قطع خط هوایی ایران را شاهد نبودیم.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره تعداد ۴۶۰ شهید پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس و آرزوی سلامتی برای ۷۴۰ جانباز سرافراز این نیرو گفت: پدافند هوایی منطقه شمال غرب کشور نیز در این دوران ۱۱ شهید و ۵۴ جانباز تقدیم اسلام و انقلاب کرده است.
فرمانده پدافند هوایی منطقه شمال غرب کشور ادامه داد: در طول دوران هشت سال دفاع مقدس فرزندان آذربایجان در این نیرو تعداد ۶۳ فروند از جنگندههای رژیم بعث عراق را در آسمان این منطقه سرنگون کردند.