سیدحامد عاملی در نشست با جامعه بازاریان و اصناف اردبیل اظهار کرد: مسئله اصلی استان اردبیل، اقتصاد است و جبران فاصله درآمد سرانه استان با میانگین کشوری، نیازمند سرمایهگذاری و اقدامات اقتصادی بوده که انجام این اقدامات مستلزم وجود زیرساختهای مناسب است.
او با اشاره به زیرساختهای مورد نیاز برای پیشرفت اقتصادی استان اردبیل، افزود: سهم استان اردبیل از بزرگراهها کمتر از نصف میانگین کشوری بود که طی ۲ سال اخیر جهت رفع این عقبماندگی اقدامات بسیاری در دستور کار قرار گرفت و سال گذشته ۵۲ کیلومتر بزرگراه در استان زیر بار ترافیک رفت و در سال جاری هم ۷۵ تا ۸۰ کیلومتر بزرگراه به بهرهبرداری خواهد رسید و ساخت ۷۴ کیلومتر بزرگراه دیگر نیز در دست اقدام است.
استاندار اردبیل ادامه داد: برای استان اردبیل راهآهن بسیار مهم و حیاتی است چراکه بخشی از راه آهن به حوزه جابهجایی مسافران مربوط است، اما بخش عمده استفاده از راهآهن به جابهجایی اقلام و مواد اولیه مجموعههای صنعتی و تولیدی اختصاص دارد و با بهرهبرداری راهآهن اردبیل - میانه شاهد ورود سرمایهگذاران بزرگ در حوزه صنعتی خواهیم بود و مسیر ریلی به صادرات محصولات استان به کشورهای مختلف کمک خواهد کرد.
عاملی تصریح کرد: سال گذشته ۱۳۵۰میلیارد تومان و در ۶ ماه سال جاری ۴۵۰میلیارد تومان به پروژه راهآهن اردبیل - میانه تزریق شده و تا پایان ماه جاری ۳۰۰میلیارد تومان و طی ماههای آینده نیز ۳۰۰میلیارد تومان به پروژه مذکور تزریق خواهد شد و از رئیسجمهور هم قول تخصیص ۵۰۰میلیارد تومان دیگر اخذ شده است.
او با بیان اینکه بنا بر ادعای کارشناسان و متخصصان راهآهن کشورمان، راهآهن اردبیل - میانه از لحاظ سازه، پرحجمترین پروژه کشور محسوب میشود، تصریح کرد: در آینده نزدیک و پس از بهرهبرداری پروژههای بزرگی همچون راهآهن اردبیل - میانه، بزرگراهها و...، افزایش ۷/۵ برابری اعتبارات استان برای عموم مردم اردبیل مشهود خواهد بود.
استاندار اردبیل گفت: طی هفتههای اخیر توافقات بسیار مهمی با کشور چین در حوزههای مختلف همچون گردشگری، نیروگاه خورشیدی و پسماند به امضا رسیده است و شاهد رغبت طرف چینی جهت همکاری با استان اردبیل هستیم.
او اظهار کرد: بنا بر تحقیقات کارشناسان وزارت نیرو، استان اردبیل یکی از بهترین استانهای کشور جهت تولید برق از پنل خورشیدی است و در این حوزه مهم با کشور چین توافقاتی انجام شد.
استاندار اردبیل بیان کرد: شاهد علاقه ویژهای از سوی گردشگران چینی و نیز گردشگران کشورهای حوزه خلیج فارس جهت سفر به استان اردبیل و استفاده از طبیعت و بناهای تاریخی استان هستیم که اقداماتی برای ارتقای شرایط اسکان و پذیرایی و کیفیت خدمات هتلهای استان مورد نیاز بوده که در دستور کار است.
عاملی افزود: نامگذاری اردبیل بهعنوان پایتخت کشورهای عضو اکو در سال ۲۰۲۳ یک گام بزرگ و آغازی برای معرفی استان اردبیل به گردشگران کشورهای مختلف بوده و جهت به ثمر رسیدن این هدف، برنامههای مختلفی تدوین و در دست اقدام است.
او تصریح کرد: عملیات اجرایی یک هتل ۵ ستاره در استان اردبیل آغاز شده است و علاوه بر این موضوع، طرح احداث اکوکمپ و شهرک گردشگری در استان هم تدوین شده و در دست اقدام است.
استاندار اردبیل با اشاره به ورود یک مجموعه جهت سرمایهگذاری در حوزه گردشگری استان، ادامه داد: در خصوص سرمایهگذاری گردشگری در سوها و فندقلو شایعاتی منتشر شده است که کذب بوده و در این پروژهها اقدامات سرمایهگذار هیچ منافاتی با حفظ طبیعت مناطق نخواهد داشت و حفظ منابع و اراضی طبیعی استان خط قرمز است.
او اظهار کرد: برای استفاده حداکثری از ظرفیتهای گردشگری استان اردبیل، راهاندازی ایرلاین اختصاصی استان در دستور کار بوده و اقدامات مناسبی هم در این زمینه انجام شده است.
استاندار اردبیل ادامه داد: در رابطه با پتروشیمی نمین ادعاهایی مطرح شده است که با منتقدان این پروژه گفتوگویی انجام و یک ادعای کلی مبنی بر اینکه این مجموعه آلودگی در پی دارد، مطرح شد و تاکنون اطلاعات لازم علمی و تخصصی در خصوص وجود آلودگی احتمالی ارائه نشده است، اما ما از ارائه اطلاعات لازم و بررسیهای تخصصی در این زمینه استقبال و حمایت میکنیم.
عاملی بیان کرد: استان اردبیل در حوزه بیمارستانی یک عقبماندگی تاریخی دارد و بنا بر ادعای یکی از وزرای بهداشت سابق، در زمان اجرای طرح تحول نظام سلامت، در استان اردبیل اقدام قابل توجهی انجام نشده است.
او گفت: یکی از اولویتهای بهداشت و درمان استان اردبیل، تکمیل بیمارستان نجفزاده است و این پروژه پیشرفت مناسبی دارد و و تخصیص اعتبار ویژه در سفر آتی ریاست جمهوری برای تکمیل این بیمارستان انجام خواهد شد و پس از پایان عملیات عمرانی، بیمارستان جهت تکمیل حوزه درمانی در اختیار وزارت بهداشت قرار میگیرد و این پروژه بزرگترین اقدام درمانی در سطح استان خواهد بود.
استاندار اردبیل افزود: دومین پروژه مهم بیمارستانی استان اردبیل، بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی است که منابع مالی این پروژه از تهاتر نفتی تأمین شده و بیمارستان ارس نوزادان پارسآباد، درمانگاههای تأمین اجتماعی در شهرستانهای خلخال، گرمی، نمین در دست ساخت بوده و درمانگاه شماره ۲ تأمین اجتماعی اردبیل جهت تجهیز در اختیار تامین اجتماعی قرار گرفته است.
عاملی تشریح کرد: در سطح شهر اردبیل ۲۸۰ هکتار کمبود فضای سبز داریم و جهت جبران این کمبود، در طرح فضاسازی ۴ ورودی اردبیل اولویت با فضای سبز بوده و با اجرای این ۴ پروژه و باغ شریعت، ۱۲۰ هکتار از کمبود فضای سبز اردبیل رفع خواهد شد.
او گفت: متأسفانه در آموزشوپرورش استان اردبیل شرایطی وجود دارد که بهشکل ویژه و قابل توجهی در روند آموزشی مدارس استان تأثیر مستقیم گذاشته است که رفع این مشکل باید به مطالبه عمومی در سطح استان تبدیل شود.