تحرکات مشکوک آمریکا در سوریه این روزها تبدیل به یکی از سوژههای اصلی خبری در رسانههای منطقه شده؛ از افزایش چشمگیر غارت نفت سوریه توسط اشغالگران آمریکایی تا پروژه تازه واشنگتن برای سیطره بر منطقه مرزی عراق و سوریه با سازماندهی گروههای تروریستی جدید و نهایتا خیز برای بازگرداندن هیولای «داعش».
«مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اخیرا در اظهاراتی که نشان از تلاش دوباره کشورش برای استفاده از کارت داعش داشت اعلام کرد: داعشیها همچنان در قالب گروههای کوچک در سراسر سوریه و عراق حضور دارند و یک تهدید دائمی در این کشورها هستند؛ بنابراین اگر نیروهای آمریکایی تصمیم به عقبنشینی ناگهانی از این دو کشور بگیرند، این گروههای کوچک ممکن است توانایی سازماندهی مجدد خود را داشته باشند. ایالات متحده نمیخواهد که عناصر داعش مجددا در عراق و سوریه مستقر شوند.
روشن است که مبارزه با داعش بهانهای بود که آمریکا از سال ۲۰۱۴ اشغالگری گسترده خود را از خلال آن در سوریه آغاز کرد. در حال حاضر گزارشها حاکی از آن است که آمریکا ۲۸ پایگاه در داخل خاک سوریه دارد که شامل ۲۴ پایگاه نظامی و ۴ پایگاه لجستیکی میشود. شمار نظامیان آمریکاییِ حاضر در خاگ سوریه نیز ۲۰۰۰ نفر تخمین زده میشود. اظهارات اخیر مارک میلی نشان میدهد که واشنگتن همچنان قصد دارد ادامه حضور خود در سوریه را با ادعای مبارزه با داعش توجیه کند.
این درحالی است که داعش صرفا یک پوشش برای اشغالگری آمریکا در سوریه بوده و آمریکاییها تنها کاری که در سوریه نکردهاند مبارزه با داعش بوده است. پروژه جدید ایالات متحده برای به کارگیری و سازماندهی گروههای تروریستی جدید جهت سیطره بر منطقه مرزی عراق و سوریه نیز ثابت میکند که تروریسم یک ابزار آمریکایی برای پیشبرد اهداف خود در این کشورهاست.
بیشتربخوانید
سرقت گندم و نفت سوریه یکی از برجستهترین فعالیتهای اشغالگران آمریکایی طی سالهای گذشته بوده و ۸۰ درصد نفت سوریه که میتواند در شرایط محاصره خفقانآوری که ایالات متحده به آن تحمیل کرده، بار مشکلات اقتصادی ملت سوری را حل کند، توسط آمریکاییها غارت و قاچاق میشود. این بدان معناست که از هر ۸۰ هزار بشکه نفتی که روزانه در سوریه تولید میشود، بالغ بر ۶۶ هزار بشکه توسط نیروهای آمریکایی سرقت میگردد.
این سناریو حاکی از وجود راهبردهای جدید برای آمریکا در منطقه است و تاثیر آن ممکن است در تقویت فعالیت هستههای خفته تروریستی منعکس شود. منظور از هستههای خفته تروریستی همان عناصر جنایتکار داعش است که منتظر حمایت و چراغ سبزی از سوی آمریکا جهت از سرگیری جنایتهای تروریستی خود هستند.
تحرکات نظامی مشکوک نیروهای آمریکایی در صحرای سوریه نیز نشان میدهد که هدف آنها تقویت بقایای داعش و دیگر گروههای تروریستی است؛ زیرا این منطقه اخیرا تقریبا خالی از سکنه شده و به اشغال نیروهای آمریکایی درآمده است. صحرای سوریه طی سالهای گذشته و بعد از شکست رسمی داعش در عراق و سوریه، تبدیل به پناهگاه تروریستها شده و گزارشها نشان میدهد که عناصر داعش از این صحرا برای انجام حملات تروریستی به شهرها و روستاهای مجاور از جمله شهر تاریخی تدمر استفاده میکنند. روشن است که انتخاب این منطقه برای عملیاتهای نظامی آمریکا در دوره اخیر تصادفی نبوده و یک برنامهریزی قبلی پشت آن وجود دارد.
درباره اینکه ایالات متحده اکنون چه اهدافی را در سوریه دنبال میکند، همانطور که اشاره کردیم آمریکا روی یک نقشه جدید برای تسلط بر نوار مرزی عراق و سوریه با استفاده از سازماندهی گروههای تروریستی همانند تحریرالشام، ارتش آزاد سوریه، الصنادید و ... حساب باز کرده است. این نقشه توطئهآمیز آمریکا در حالی طراحی شده که ارتش عراق و سوریه و متحدان آنها طی سالهای گذشته تلاش زیادی برای سرکوب کامل تروریسم انجام دادهاند.
در این حال باقیماندههای داعش در عراق و سوریه همچنان با نیروهای آمریکایی در تماس هستند. این وضعیت بسیار خطرناک و هشداردهنده بوده و ممکن است سوریه را در معرض چالشهای جدیدی قرار دهد؛ زیرا صدها تن از هستههای خفته داعش در این کشور منتظرند تا به کمک ایالات متحده تحرکات تروریستی خود را ازسربگیرند.
تشدید تحرکات داعش در سوریه آن هم در شرایطی که واشنگتن یک پروژه تروریستی جدید در این کشور طراحی کرده علامت سوالهایی درباره قصد آمریکا برای بیدار کردن هیولای داعش به وجود میآورد. علیرغم ادعاهای «جو بایدن» رئیس جمهوری ایالات متحده برای کمرنگ کردن حضور نظامی این کشور در منطقه از جمله سوریه، اما شواهد نشان میدهد که آمریکا به هیچ وجه قصد عقب نشینی نظامی به ویژه از سوریه را ندارد و هرگز حاضر به از دست دادن کشوری با این موقعیت راهبردی نیست.
یکی از عواملی که فرضیهها را درباره نقش آمریکا در افزایش تحرکات داعش در سوریه تقویت میکند، تشدید تنشها میان ایالات متحده و روسیه در سوریه بوده و برخی اطلاعات حاکی از احتمال استفاده واشنگتن از منطقه التنف در مثلث مرزی سوریه و عراق و اردن به عنوان پایگاه لجستیکی تروریستها و سپس اعزام آنها به صحرای سوریه است. علاوه بر آن برخی معتقدند که شاید آمریکا برای مقابله با حملات ترکیه علیه نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) روی فعالسازی داعش در شمال سوریه سرمایهگذاری کند.
همزمان با این تحرکات واشنگتن در سوریه، عملیاتهای شناسایی آمریکاییها در غرب عراق به سمت سوریه نیز تشدید شده است. منابع خبری منطقه فاش کردند که آمریکا در چند مرحله عناصر داعش را ابتدا با هلیکوپتر به پایگاه الشدادی و میدان نفتی العمر در دیرالزور سوریه منتقل کردند و مقصد بعدی آنها گذرگاه مرزی «سیمالکا» است که استان الحسکه سوریه را از عراق جدا میکند. اطلاعات نشان میدهد که نزدیک به ۲۰۰ تروریست داعشی در این مناطق مستقر شدهاند.
برخی نیز با اشاره به فرار مشکوک تروریستها از زندان «غویران» در استان حسکه سوریه که تحت کنترل قسد است تاکید میکنند که اکنون همه شواهد در سوریه حاکی از یک توطئه شوم برای احیای تروریسم بوده و البته این خط متوجه عراق نیز هست و باید منتظر تحولات آینده باشیم.
منبع: الف
از چند سوسک و انگل مدفوع می ترسید؟
لااقل تیتری بزنید لایق این نجاسات خلقت باشه ، چهار نفر بی دفاع را سر بریدن ، نه نیروی خارق العاده می خواد و نه هیبت اهریمنی
این کثافات و سوسک های سرگین خوار در معرکه دیدن دارن
بحرانهای حهان نتیجه عملکردآمریکاست ""
اینم انصاف وقضاوت درست ""
یاانصافا ""