کوروش زارعی با حضور در برنامه «نشان ارادت» شبکه دو درباره تازهترین فعالیتهای خود گفت: امسال در حوزه هنری انقلاب اسلامی یک رویداد عاشورایی تحت عنوان رستاخیز آب اجرا میکنیم که تمام اداره کلهای هنری حوزه در رشتههای ادبی، موسیقی، تجسمی، نمایشی و.. برنامههایی را برای مخاطبانی تدارک دیده ایم که علاقمند به آثار نمایشی هستند. مثلا در حوزهای که من مدیر مرکز هنرهای نمایشی آن هستم هر روز ساعت ۷ از یک استان دعوت کرده ایم تا آیینهای عاشورایی نمایشی و موسیقایی خود را اجرا کنند. هر شب مردم میآیند و از این آثار استفاه میکنند.
وی درباره اینکه کدام یکی از این آیینها برای خودش تاثیرگذارتر بوده، توضیح داد: نخل گردانی در یزد، مراسم حنابندان قاسم در هرمزگان، چاوش خوانی بوشهریها بسیار زیبا و جذاب است. چمری ایلامیها و لرستانیها نیز بسیار جالب است. این قومیتها و فرهنگها و آیینهای زیبا و متنوع که ایران زیبا را تشکیل داده است.
زارعی در خصوص شروه خوانیهای جنوب ادعان کرد: سنج و دمام نشان از چکاچک شمشیرها و نیزهها و صدای پای اسبهایی دارد که در میدان نبرد هستند و ما را یاد ظهر عاشورا میاندازد و به سال ۶۱ هجری میبرد.
برای کودکان در مسیر پیاده روی اربعین تئاتر عروسکی اجرا میکنیم
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه در خصوص اجرای هنرهای نمایشی در کشور عراق بیان کرد: دو ماه است مشغول کار هستیم. هر سال یک تیم دو سه نفره را برای هماهنگیهای اولیه برای موکبهای عراقی و عتبات به عراق میفرستیم تا محل اسکان و اجرای بچهها را تعیین بکنند. امسال هم تعزیه عربی، فارسی، نقالی خوانی و حتی تئاتر عروسکی داریم. دو روز در نجف، چهار روز در مسیر پیاده روی اربعین و دو روز در کربلا آثارمان را اجرا میکنیم.
وی یادآور شد: در مرزهای چذابه، شلمچه، مهران و خسروی هم گروههای ایرانی در رشتههایی که گفتم به اجرای آیینهای عاشورایی میپردازند. امسال هفتمین سالی است که همایش بین المللی تئاتر مردمی پیاده روی اربعین را برگزار میکنیم و این برای مردم جا افتاده و آنها از ما سراغ این برنامه را میگیرند. اینها همه اش لطف اباعبدالله هست و وقتی ما تشویق و دعای خیر مردم را میبینیم هر سال سعی میکنیم با کیفیت، انرژی و برنامههای بهتر در این مسیر حضور داشته باشیم.
زارعی در خصوص بازسازی عتبات عالیات اظهار کرد: توسعه حرمین یک نیاز ضروری است که عتبات به خوبی در آن نقش آفرینی میکند. معلوم است که توسعه حرم چه در کربلا و چه نجف کار ایرانیها است و شاهد هنرنمایی معماری، کاشی کاری و خطاطی ایرانیها هستیم که برای همیشه به یادگار میماند. وقتی وارد صحن حضرت زهرا یا حرم امیرالمونین و بخشهای توسعه یافته حرمها حضور پیدا میکنید احساس نمیکنید در کشور غریب هستید بلکه انگار در مشهدالرضا هستید و انگار وارد صحن جمهوری یا قدس شده اید. معنویت موجود در معماری ایرانی به ما آرامش میدهد.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه در واکنش به دریافت یک کاشی که قرار است در صحن عقیله بنی هاشم نصب شود، از ذکر آنچه روی کاشی نوشت پرهیز کرد و گفت میخواهد این نوشته بین خودش و امام حسین (ع) بماند.
وی در واکنش به کسانی که به قرآن جسارت میکنند، تصریح کرد: درست است که اینها کار زننده و زشت و خشنی انجام میدهند و به باورها و اعتقادات یک عده مسلمان توهین میکند، ولی ما میتوانیم با رحمت و رافت اسلامی، با عشق این آدمها را متوجه اشتباهشان کنیم و هنر، تئاتر، سینما، ادبیات، موسیقی و هنرهای تجسمی همه و همه برای این است که عشق و محبت را به مخاطب منتقل کند. مثل رفتار رسول الله که پیگیر احوال کسی بود که بر سر او شکمبه و خاکستر میریخت، به او ناسزا میگفت و یک روز غایب بود و پیامبر به عیادت او رفت و باعث اسلام آوردن او شد.
زارعی در پایان گفت: ان شاءالله قدمهای کوچکی که برای قیام اباعبدالله در کار و زندگی مان برمی داریم، مورد قبول امام حسین و شهدای کربلا باشد و آن دنیا شب اول قبر به داد ما برسد.
«نشان ارادت» به تهیه کنندگی پویان هدایتی در ۳۰ قسمت ۳۰ دقیقهای هر روز تا اربعین حوالی ساعت ۱۷ از شبکههای دو و جام جم روی آنتن میرود.