در محدوده غرب و شمال غرب پایتخت به‌دلیل نزدیکی به ارتفاعات توچال و البرز کلی کوه وجود دارد که کافی است کمی سحرخیز باشید تا بتوانید در آن حوالی تفریح و ورزش را با هم تجربه کنید.

تعداد کوه‌های  محدوده غرب و شمال غرب پایتخت که به بیش از ۲۰مورد می‌رسد، برخی مسیر‌های راحتی دارند، اما صعود به تعدادی از آن‌ها بدون راهنما و به‌راحتی امکان‌پذیر نیست.

لوارک

در مسیر صعود به قله، باغ‌ها و مراتع متعددی وجود دارد که مسیر با گذر از آن‌ها به آبشار می‌رسد، اما حوالی‌اش چشمه وجود ندارد و باید آب کافی همراه خود ببرید. همچنین اواخر تابستان وزش باد در اینجا بیشتر می‌شود؛ بنابراین بادگیر یا لباس گرم را فراموش نکنید. یادتان بماند آنتن‌دهی موبایل فقط تا روستای رندان و گردنه لت وجود دارد. همچنین برای پیمایش بار اول، این قله دشوار و سنگین است. پیشنهاد می‌شود برای صعود بار اول، قله‌های آسان، سبک و کم‌ارتفاع‌تر را انتخاب کنید.

طبیعت

پهنه حصار

با نام‌های دیگری مانند پهنه سار، پشته‌بند و گندم چال هم آن را می‌شناسند. از دامنه شرقی کوه رودی سرچشمه می‌گیرد که در مسیر خود آبشار سنگان را به‌وجود می‌آورد و در نهایت به رود کن می‌ریزد. آب و هوای پهنه حصار در فصل‌های بهار، پاییز و تابستان برای صعود عالی است و به‌دلیل نزدیکی به تهران، معمولاً برای صعود نیازی به اقامت شبانه نیست، اما برای محل اقامت، امکان چادر زدن و کمپینگ در دره‌های سرسبز روستا‌های شروع مسیر شامل سنگان، کندور، واریش و خور در فصول گرم و معتدل وجود دارد.

کوه بازارک

سمت جنوب‌غرب این قله روستای امامزاده داوود، ضلع شمال‌شرق آن روستای شهرستانک و در سمت غربش روستا‌های رندان و تالون قرار دارند. در دامنه‌های این کوه انواع گیاهان خودروی دارویی مانند والک، آویشن، پونه کوهی و تره کوهی (سیرک) و گل‌های لاله صورتی و آلاله زرد رشد می‌کنند، اما برای صعود داشتن توان جسمی، روحی و تجهیزات مناسب لازم است و بهترین فصل کوه‌پیمایی اردیبهشت تا مهرماه است و در ارتفاعات گاهی لکه‌های برف دیده می‌شود.

قله سیاه سر

در این مسیر امکانات چندانی وجود ندارد، اما با رسیدن به قله طبیعتی زیبا نمایان می‌شود. چون قله سیاه‌سر به پانورامای کامل قلل کوهستان‌های شمال تهران معروف است با ایستادن در بالای آن می‌توان از شرق به غرب قله‌های بندعیش، توچال، شاه‌نشین، کلکچال، دو شاخ، سی‌وسه چم، بازارک، لوارک، سیاه‌بند، پهنه حصار، چشمه شاهی، بارو، واریش، لیز و لیچه را دید. این قله در فصل بهار هم پوشیده از برف و تابستان‌ها خشک است؛ به همین دلیل بهترین زمان صعود همین روز‌ها و ساعت‌های ابتدایی روز است.

طبیعت

کوه دوشاخ

در مسیر صعود به این کوه دره زیبای درکه، آبشار هفت‌حوض، دره بیدستان و چشمه یونجه‌زار از سمت دره فرحزاد وجود دارد. برای صعود نیازی به اقامت شبانه وجود ندارد، اما امکان چادرزدن و کمپینگ در دره‌های سرسبز مسیر شامل بیدستان و درکه یا فرحزاد در فصول گرم و معتدل هست. گاه در مسیر صعود روباه، خرگوش وحشی، عقاب، همستر، گرگ، قرقی، کبک و جوجه تیغی هم دیده می‌شود. همچنین گیاهانی مانند شقایق، گلایل وحشی، علف چای یا چای کوهی، رز وحشی، گون، داغداغان، ارغوان و حتی برخی غلات مانند نخود را در مسیر می‌توان دید.

کوه تالون (طالون)

زیاد شناخته شده نیست؛ به همین دلیل از طبیعت زیبا و بکری برخوردار است و در تمام فصول سال می‌توان به آن صعود کرد. برای صعود هم گرچه باید از کنار دره آبشار تالون یا همان دره لشکرک و از میان مزارع و باغ‌ها عبور کرد، اما چشمه‌ای در مسیر وجود ندارد؛ به همین دلیل باید آب کافی همراه داشت. روی قله تالون سنگچینی قرار دارد و یک دکل فلزی مخابراتی شکسته هم دیده می‌شود. معمولاً نیازی به اقامت شبانه وجود ندارد، اما برای محل اقامت، امکان چادر زدن و کمپینگ در دره‌های رندان و تالون در کنار رودخانه‌های پرآب وجود دارد.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب ها: کوهنوردی ، ورزش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.