رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در طرح کاشت یک میلیارد درخت حتی یک متر زمین منابع طبیعی هم واگذار نمی‌شود.

عباسعلی نوبخت معاون وزیر جهاد کشاورزی در جریان بازدید از جنگل‌های منطقه سنگده ساری و سوادکوه گفت: برخی افراد و شرکت‌ها برای کمک به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، درخواست تخصیص زمین‌های منابع طبیعی برای نهالکاری و زراعت چوب داشتند اما در این طرح حتی یک متر زمین منابع طبیعی هم به متقاضیان واگذار نمی‌شود.

او افزود: مالکیت زمین در این طرح در اختیار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است و فقط احاله مدیریت براساس ضوابط و قوانین موجود انجام می‌شود.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه در این طرح هیچ زمینی به بخش خصوصی یا شرکت‌های صنعتی واگذار نمی‌شود، ادامه داد: بخش خصوصی در قالب ماده ۳ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور در دو حالت با طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت همکاری می‌کند.

نوبخت گفت: در حالت نخست سازمان جنگل‌ها و مراتع طرح را برای نهال‌کاری تهیه می‌کند و نهال‌ها در زمین‌هایی که تحت مالکیت این سازمان است توسط بخش خصوصی و یا شرکت‌های صنعتی کشت می‌شود و تا ۱۰ سال از آن نگهداری می‌کنند.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: در این حالت امتیازی که متقاضیان می‌گیرند این است که در این عرصه ها، تابلویی با نام شرکت حامی با درج تعداد درخت‌های کاشته شده نصب می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در حالت دوم نیز زمین مستعد برای زراعت چوب براساس ظرفیت‌های قانونی تعیین و طی تشریفات مربوطه در اختیار متقاضی برای مدت مشخص به طور مثال برای ۱۰ سال قرار می‌گیرد و پس از اتمام مدت تعیین شده، زمین به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگردانده می‌شود و یا قرارداد طرح مشارکتی تمدید می‌شود.

نوبخت گفت: برای مشارکت بخش خصوصی در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، اعطای دو گواهی مد نظر گرفته شده که یکی از این گواهی‌ها از سوی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و گواهی دیگر بین‌المللی است و با همکاری سازمان فائو تهیه می‌شود.

او افزود: یکی از مشکلاتی که صنایع را در آینده تهدید می‌کند، تحریم بر اثر تولید آلاینده‌ها توسط مجامع بین‌المللی است و صنایع با دریافت گواهی کاشت درخت اعلام می‌کنند که به رغم ایجاد آلاینده‌ها، در جذب و ترسیب کربن نقش داشته‌اند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۴ ۳۱ فروردين ۱۴۰۳
فقط شعار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۴ ۳۱ فروردين ۱۴۰۳
فقط شعار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۵ ۱۸ شهريور ۱۴۰۲
طرح خوبیه
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۵:۳۰ ۱۳ شهريور ۱۴۰۲
آقای معاون وزیر حتما در چند سال اخیر در مسیر جاده های شمالی محاط در دل جنگلهای بکر هیرگانی عبور نکرده اند والله واگذاریهای بی حدو اندازه به همین بخشهای خصوصی افراد غیر بعنوان خدمات بین راهی بازسازی جدید ومدل امروزی احداث ساختمان نمودهاند که خلاف مقررات وقوانین جاریه بوده که در چند دهه اخیر به این شیوه واگذاری سابقه نداشته تازه با نام خدمات بین راهی بزرگترین منبع فساد را هم در خودشان جا داده اند .
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۵:۲۹ ۱۳ شهريور ۱۴۰۲
آقای معاون وزیر حتما در چند سال اخیر در مسیر جاده های شمالی محاط در دل جنگلهای بکر هیرگانی عبور نکرده اند والله واگذاریهای بی حدو اندازه به همین بخشهای خصوصی افراد غیر بعنوان خدمات بین راهی بازسازی جدید ومدل امروزی احداث ساختمان نموده اند که خلاف مقررات و قوانین جاری بوده که در چند دهه اخیر به این شیوه واگذاری سابقه نداشته تازه با نام خدمات بین راهی بزرگترین منبع فساد را هم در خودشان جا داده اند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۱۳ شهريور ۱۴۰۲
احسن مرحبا آفرین به مجری این طرح که برای ابد مفید خواه بود ان شا الله کویرمان جنگل شود به گواهی کتاب سرزمین جاوید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۱۳ شهريور ۱۴۰۲
فقط در صورتی خدا قوت که درخت مثمر بکارین ،درختان میوه بومی از کارهای نمایشی خسته شدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۷ ۱۲ شهريور ۱۴۰۲
خواهشاً تو خوزستان فقط وفقط کنار وزنه وبلوط ونخل که بومی استان هستن بکارید ویا اکالیپتوس نه کهور پاکستانی ویا این درختان مهاجم تو بلوارها که باعث تنگی نفس و مصرف کننده آب هستن و هیچ میوه وخاصیتی ندارن وحتی برادران هم خطرناک هستن چون برگ وصمغ آنها سمی هست....ادارات متاسفانه از ظرفیت مردم غافل شدن باید هرروز درمکان های مشخصی از شهرها تعدادمناسبی از نهال های بومی هر منطقه دردسترس عموم باشه تا هرکسی هر تعدادی دوست داشت ببره بکاره....چرا تصمیمات در تهران گرفته میشه اما در استان ها گاها خلاف آنها عمل میشه ویا عمدا کم کاری میکنن...در استانهای سردسیر درختکاری از اوایل زمستان شروع میشه اما در مناطق گرمسیری از اواسط پاییز وباشروع بارندگی...باید علاوه براین که به نوع نهال های هر منطقه توجه بشه زمان کاشت هم توجه داشت تا با حداقل آبیاری حداکثر بازدهی روگرفت...نمونه موفق درختکاری مثل کاشت نهال کنار دراستان ایلام که الان بعد از چند سال به جنگل تبدیل شد....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۸ ۱۲ شهريور ۱۴۰۲
لطفا کاج آمریکایی و کهور غیر بومی نکارید .
از کاشتن درختان بی ثمر مثل توت دستکاری ژنتیک و ... اجتناب کنید .

از آسفالتهای نانو استفاده کنید تا گرمای کمتری روی زمین پخش کند .
درختان مقاوم به شوری آب در کویر کشت کنید و آب دریای عمان را مثل رودخانه به مرکز کویر برسانید .

رساندن آب دریا به کویر باعث رطوبت هوای کویر و ساختن ابر و مه می شود و حتی می توان ماهی و میگو با کیفیت عالی تولید کرد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۱۲ شهريور ۱۴۰۲
سایت اینترنتی برای ثبت نام این سایت معرفی کنید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۱۲ شهريور ۱۴۰۲
آمار ۲۵۰ میلیون واقعی نیست شخص نوبخت کاملا میداند
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۵:۲۹ ۱۲ شهريور ۱۴۰۲
این نوبخت اگر با آن نوبخت زمان روحانی نسبتی داره من بهیچوجه تاییدش نمیکنم.
Iran (Islamic Republic of)
علی محمد
۱۲:۵۵ ۱۲ شهريور ۱۴۰۲
سلام
درمناطق شنزار و کویری می توان پویش کاشت شاخ و برگ خشک ایجاد کرد و بدون آب کویر را کنترل کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۴ ۱۲ شهريور ۱۴۰۲
خواهش می کنم درخت خوب بکارید، توی مناطق جنگلی از درخت های بومی جنگل تکثیر کنید و در مناطق دیگه هم درخت میوه و یا مورد استفاده برای چوب ...
از این درخت هایی که نیاز به آبیاری زیاد دارند و بی ثمر هستند نهال نکارید خصوصا توی مناطقی که بیشتر خشک هستند.
آخرین اخبار