بهوزر، واژه آشنایی که مخصوص نظام سلامت ایران است. بهوزران در تمام فصول سال اقدام به پیشگیری، انجام امور مراقبتی و حتی بیمار یابی در روستاها و در مراکز خانه های بهداشت کرده اند و در دوران شیوع بیماری کرونا خدمات درخشانی در زمینه آموزش، تزریق واکسن کرونا و حتی شناسایی و قرنطینه بیماران در تمام مناطق کشور داشته اند.
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت گفت: بهورز یکی از دستاوردهای جهانی نظام سلامت ایران اسلامی است و بهورزان سبب ارتقای مداوم شاخص های سلامت، عدالت در دسترسی به خدمات، کارآمدی و تحقق پوشش همگانی سلامت هستند.
به گفته وی، بهورزان خدماتی اساسی به گستردگی سلامت جسم، روان و روح و در تمامی ابعاد پیشگیری و مراقبت به مراجعه کنندگان ارائه می دهند. چنین الگویی، نمادی بی نظیر از یک نظام ارائه خدمت اساسی، کارآمد و مردم محور برای تضمین حق سلامت روستاییان شریف و خدوم کشور است.
او ادامه داد: توسعه سلامت در روستاها بیش از هرچیز مرهون تلاش بهورزانی است که جامعه نگرترین دانش آموختگان نظام سلامت به شمار می آیند.
وزیر بهداشت بیان کرد: بهورزان به دلیل بومی بودن و برخورداری از ظرفیت اعتماد آفرینی و پذیرش از سوی مردم، مؤثرترین نقش را در اصلاح سبک زندگی و ارتقای سواد سلامت جامعه ایفا کرده و در آموزش بهداشت، پیشگیری و مراقبت از بیماریها، بهداشت خانواده، مدارس و بهداشت محیط خدمات شایانی به سلامت اقشار و گروههای سنی گوناگون ارائه می کنند.
حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: بهورزان پایه و اساس برنامه های شبکه بهداشت و درمان و کشور هستند و در روستاها تمام برنامه های بهداشتی با محوریت آنان انجام شده و می شود که ثمره آن کاهش چشمگیر مرگ و میر و افزایش متوسط سن افراد و سن امید به زندگی بوده است.
او افزود: تعداد زیادی از خانه های بهداشت در دو سال اخیر وارد مرحله بهره برداری و تعداد زیادی تکمیل، تجهیز و تعمیر شده اند.
او ادامه داد:در حال حاضر حدود ۴هزار بهورز در دو سال اخیر وارد سیستم شبکه بهداشتی کشور شده اند تا بنیه این حوزه تقویت شود.
فرشیدی گفت: در سطح جهانی حضور بهورز در شبکه بهداشتی را مطابق آمار و ارقام سازمان بهداشت جهانی، بسیار تاثیرگذار می دانند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: واژه بهورز، مختص ایران است به یک واژه جهانی تبدیل شده و اکنون تمام کارشناسان سازمان بهداشت جهانی بهورز و تاثیرگذاری او را می شناسند.