علی حیدری اناری گفت: این مقدار آب که در طول ۵۰ سال گذشته از کشور خارج میشد با احداث ایستگاه پمپاژ سربند به شبکه آبیاری و زهکشی مغان تزریق شد تا بخشی از کمبودها را جبران نماید.
او با اشاره به ۵ هدف کلان بخش آب استان تصریح کرد: تامین، تخصیص و عرضه آب مطمئن و پایدار تامین، بهبود بهره برداری و سازگاری با تغییر اقلیم، ارتقای سطح خدمات مشترکین و درآمد، کاهش تصدیگری، جذب سرمایهگذار و توسعه گردشگری آب و ارتقای سطح بنگاهداری و توجه به تعالی سازمانی پنج هدفی است که برنامههای بخش آب استان حول آنها انجام میگیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل با اشاره به آبگیری سه سد در سطح استان در ۲ سال اخیر اظهار داشت: سد عمارت با ۱۸۲ میلیون مترمکعب ذخیره آب بعنوان بزرگترین سد استان در دو سال اخیر تکمیل و آبگیری شد که با این اقدام توانستیم فقط امسال از خروج بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب آب از کشور جلوگیری کنیم.
حیدری همچنین با اشاره به آبگیری سدهای گیوی و عنبران در دو سال اخیر عنوان کرد: بدنه سد عنبران که تا سال ۱۴۰۰ تنها ۴۰ درصد پیشرفت داشت با تلاشهای شبانه روزی در آغاز سال جاری به ۱۰۰ درصد رسید و با آبگیری این سد بخشی از آبهای منطقه مهار گردید تا کشاورزان از آن استفاده نمایند.
او با اشاره با افزایش اعتبارات بخش آب استان در سالهای اخیر افزود: اعتبارات بخش آب استان از رقم ۶ هزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۰ به ۱۷ هزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ رسید که بخش قابل توجهی از آن تخصیص یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل با بیان اینکه ۹۳ درصد از مصارف آب در استان اردبیل در بخش کشاورزی است خاطرنشان کرد: با همکاری بخش آب و جهاد کشاورزی استان و همراهی بسیار خوب مردم در قالب سه برنامه رعایت الگوی کشت، تحویل حجمی آب و تشکیل تشکلهای آب بران به دنبال کشت محصولات استراتژیک از جمله گندم در استان بودیم که بخشی از این اقدام مهم در دو سال اخیر انجام گرفت.
او به افزایش کشت پاییزه از ۲۴ هزار هکتار به ۳۶ هزار هکتار در شمال استان در سالجاری اشاره کرد و گفت: در سایه این اقدام مهم بخش قابل توجهی از کمبود منابع آب و تنش آبی در شهرستانهای شمالی استان در شبکه آبیاری و زهکشی مغان مرتفع گردید.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل همچنین تامین آب شرب مردم در اقصی نقاط استان را از دغدغههای مهم و اساسی بخش آب استان عنوان کرد و افزود: به دنبال رانش کوه و آسیب جدی به خط انتقال آب در مشگین شهر در ایام گذشته توانستیم با تشکیل تیم مدیریت بحران در کمتر از سه روز آب پایدار این شهر را تامین نماییم.
او با تاکید بر مدیریت مصرف بهینه آب در بخشهای مختلف آب تصریح کرد: با توجه به کاهش بارشها و کمبود منابع آب و لزوم تامین منابع آب از حوضههای دیگر لازم است مردم شریف استان با خدمت گزاران خود در بخش آب همکاری و همراهی نمایند.