سردار عوضعلی فقیری بیان کرد: راه و سیره سیدالشهدا الگوی مبارزاتی ملتهای آزاده جهان و مکتب امام حسین(ع) به وسعت تاریخ است که درهیچ دانشگاه و مدرسهای تدریس نشده است.
وی افزود: حادثه کربلا یکی از مهمترین حوادثی است که تاثیر بسیار شگرفی در تاریخ داشته، این حماسه مملو از نقشآفرينی زنان و مردان پاکی بود که پا در رکاب حضرت به فيض شهادت نائل شدند و يا مـقام رسالت پيام کربلا را به دوش کشيدند.
سردارفقیری با بیان اینکه دشمنان تمام تلاش خود را برای محو کردن قیام امام حسین(ع) و عاشورا به کار بستند، افزود: حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) در شرایط خفقانآور آن روز به گونهای در ارتباط با عاشورا روشنگری کردند که در طول چهل روز همه چیز متحول شد و به همین دلیل اربعین را زمان بهرهبرداری از عاشورا برمیشمرند.
معاون هماهنگ کننده سپاه سلمان ادامه داد: همانگونه که ولایت تکمیل کننده نبوت است اگر زنان نبودند قیام امام حسین(ع) نیز ناتمام میماند، به اذعان شهید مطهری صحنه کربلا یک حادثه و تاریخی است که در این حادثه هم زنان و مردان در مدار دین تلاش کردند هم بانوان آگاه و معتقد وظایف دینی خویش را با حفظ هنجارهای اسلامی به بهترین وجه به انجام رسانند و نشان دادند که یک زن میتواند در بزرگترین حماسه دینی و اجتماعی حضور یابد و سهم عظیمی داشته باشد.
زنان، پرچمداران قیام کربلا
وی تاکیدکرد: امام حسین(ع) در جریان کربلا بانوان متدین و غیوری را با خود همراه کردند که به رهبری این امام حضوری پرشور داشتند از این رو بانوانی را انتخاب کرد که سخنور، عالمه و مومنه بودند زیرا حضرت میدانست که این بانوان کامل کننده رسالت عظما هستند، البته عده دیگری از زنان اگرچه در کربلا نبودند اما خدمات شایستهای برای پیشبرد قیام انجام دادند.
وی تصریح کرد: از ضروریترین عوامل به ثمر رسیدن نهضت امام حسين(ع)حضور اهل بیت وی دركربلا بود، زنان کربلا با استقامت خود در برابر شدائد واقعه عاشورا و حضور درواقعه کربلا، وارثان پیام این جریان عظیم بودند.
وی افزود: زنان در نهضت حسینی نشان دادند که حضور در عرصههای سیاسی و اجتماعی ویژه مردان نیست، بلکه آنان نیز، برابر تکلیف شرعی باید در این عرصه حضوری جدی و فعال داشته باشند و آن جا که مساله حمایت از دین و اقامه حق، تنها با حضور و قیام آنان میسر میشود در صحنه حضور یابند، حضور زنان، از بنیهاشم و غیر آنان در حماسه عاشورا در این راستا قابل تحلیل و تفسیر است.
زنان به عنوان خبرنگار و پیامرسان حماسه عاشورا بودند
وی تاکید کرد: در این میان، حضورحضرت زینب(س)، و سایر بانوان اهلبیت امام حسین(ع) اهمیت بیشتری دارد تا جایی که این همراهی، اراده و خواست خدا از سوی امام حسین(ع) اعلام میشود و هرچند حکومت اموی برای ترساندن دیگران، آنان را به اسارت برد اما آنها از این موقعیت برای رساندن پیام خون شهدای کربلا و افشای چهره امویان استفاده کردند و با ابزارهای گوناگون از جمله خطابههای آتشین خود، یزید را به رسوایی کشاندند.
معاون هماهنگ کننده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان به تاثیر خطبه های فصیح و بلیغ حضرت زینب(س) در مجلس ابن یزید اشاره کرد و ادامه داد: پس از شهادت امام حسين(ع) رسالت خطير و سنگين زينب كبری(س) آغاز شد، در مجلس ابن زیاد با شجاعت، صریح و بی پرده از ظلم یزید و معاویه پرده برداشت او درسختترين شرايط جسمى و روحى، بزرگترين و خطيرترين مسئوليتها را به عهده گرفته بود با موفقيت كامل آن را به انجام رساند.
وی با اشاره به نقش آفرینی زنان بعد از صحنه کربلا، گفت: کارهای فرهنگی و تبلیغی بر عهده زنان بود، زنان به عنوان خبرنگار و پیامرسان حماسه عاشورا بودند که با وجود چنین افرادی واقعه کربلا تحریف نشد، حتی زنانی هم که شوهرانشان در سپاه کفر بودند بعد از این واقعه وارد عمل شدند.
وی با اشاره به اینکه دشمن به دنبال کمرنگ جلوه دادن مراسم اربعین است، افزود: راهپیمایی اربعین حسینی یک نوع وحدت اسلامی است که همانا با شوق و هیجان عاشقان حسینی ایجاد میشود و تفاوت آن با گذشته نیز ازدحام جمعیتی است که هرسال بیشتر از سالهای قبل میشود و هرچقدر این راهپیمایی پررنگتر و با ازدحام جمعیت بیشتری همراه شود در پویایی اسلام و شیعه در جهان مؤثرتر خواهد بود.
وی افزود: انقلاب اسلامی ما نشأت گرفته از عاشورا و جریان اربعین حسینی است و پیروی از نهضت عاشورا نقش مهمی در پیروزی انقلاب ۵۷ داشت، بنابراین دشمن اربعین و تفکر عاشورایی را علت بیداری مردم جهان میداند و به خیال خام خود سعی میکند که مراسم اربعین را در رسانههایش کمرنگ جلوه دهد.
فقیری تاکید کرد: اربعین فرصتی است تا عاشقان و دلدادگان به اهلبیت انسجام و وحدت خودشان را به رخ جهانیان بکشانند و نشان دهند که عشق به امام حسین منحصر به یک قشر خاص از انسانها نیست و این عشق زمان و مکان نمیشناسد و در وجود هر فرد آزاداندیشی پیدا میشود.