موزه مردم‌شناسی سیستان معرف آداب و رسوم مردم منطقه سیستان است/ موزه مردم‌شناسی سیستان، مکانی که ما را به گذشته‌های دور می‌برد

  روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان؛ مدیر موزه مردم‌شناسی سیستان گفت: موزه مردم‌شناسی سیستان با آثاری فاخر و باستانی ما را به گذشته‌های دور می‌برد.

مدیر موزه مردم‌شناسی سیستان به مناسبت گرامیداشت روز ملی مردم‌شناسی در برنامه رادیویی سلام سیستان بیان کرد: سیزده شهریور روز ملی مردم‌شناسی در ایران با نام دانشمند شهیر حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی، ابوریحان بیرونی گره خورده است.

صفر پیغان بیان کرد: موزه مردم شناسی سیستان یکی از مهم‌ترین موزه‌های استان و مکان‌های دیدنی شهرستان زابل است. این موزه به فرهنگ و تمدن غنی اهالی استان سیستان و بلوچستان، به ویژه مردمان شهر سوخته می‌پردازد. ساختمان موزه در آغاز قرن نوزده میلادی، توسط حکومت انگلستان به عنوان کنسولگری برای اهداف استعماری در منطقه احداث شد. در سال ۱۳۶۸ این ساختمان به عنوان گنجینه موقت و نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان زابل معرفی شد و بعد از ۱۸ سال مرمت، نهایتاً این موزه در شهریور سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را در این مکان شروع کرد. برخی از قطعات حاضر در مجموعه شامل جاذبه‌های تاریخی: کوه خواجه، قلعه مچی، دهانه غلامان، آسبادها، ارگ سه کوهه، آتشکده کرکویه، دریاچه هامون، قایق‌های محلی «توتن» در قالب تابلو‌ها و ماکت‌ها و همچنین آثار کشف شده از شهرسوخته؛ قبور بازسازی شده،  اشیا چوبی،  اشیا مفرغی،  پارچه‌ها و طناب‌ها،  اشیا سفالی، اشتغال، پارچه بافی مردم سیستان نیز با هدف آشنایی با آداب و رسوم و فرهنگ اصیل مردم سیستان در معرض دید قرار گرفته است.

او افزود: این موزه که موزه تخصصی مردم‌شناسی در استان است دارای بخش‌های مختلف مردم‌شناسی، باستان شناسی، صنایع‌دستی، و ... است.

او اظهار کرد: در موزه مردم‌شناسی سیستان با انواع مراسم ها، آیین‌های سنتی ازدواج، گلیم بافی، نخ ریسی، زیورآلات، محصولات کشاورزی، زندگی عشایری، صید و صیادی، صنایع دستی، آلات موسیقی و کتب خطی این سرزمین آشنا می‌شویم که همگی با صحنه سازی به نمایش درآمده‌اند.

پیغان ادامه داد: در این موزه خودکفایی مردم سیستان در بسیاری از بخش‌ها مانند مراسم حشر «لایروبی انهار منطقه سیستان»، «پوشاک اصیل مردان و زنان» که شامل خامه‌دوزی لباس مردان و سیاه دوزی لباس زنان توسط بانوان این منطقه انجام می‌شد در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.

او اظهار کرد: در این موزه شاهنامه فردوسی معرفی می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند با اساطیر این سرزمین آشنا شوند.

پیغان بیان کرد: امروزه بسیاری از گردشگران خارجی مشتاق بازدید و دیدار از این موزه هستند چرا که بازگو کننده شیوه‌های زندگی ساکنین با فرهنگ کهن این دیار است.

مدیر موزه مردم‌شناسی سیستان گفت: این موزه همه روزه پذیرای محققین و بسیاری از علاقمندان به مقوله آداب و سنن و روش‌های زندگی مردم استان از ساعت ۹ صبح الی ۱۹ عصر می‌باشد.

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار