پیاده روی اربعین بزرگترین اجتماع حضوری جهان بشریت است

عضو هیات علمی دانشگاه به بیان توضیحاتی درباره ابعاد و زوایای برگزاری مراسم پیاده روی اربعین حسینی پرداخت.

عبدالکریم خیامی عضو هیات علمی دانشگاه در برنامه تهران بیست در خصوص حماسه بزرگ اربعین حسینی گفت: پیاده روی اربعین در حال حاضر بزرگترین اجتماع بشری حضوری در جهان است. مهمترین رسانه‌ها و ابزار‌های سرگرمی و مهترین رویداد‌های بین المللی هیچ کدام برای ما نیست، ولی در همچنین جهانی پیاده روی اربعین بزرگترین اجتماع حضوری جهان بشریت است. 

وی در ادامه بیان کرد: پیاده روی اربعین جز متنوع‌ترین اجتماعات از منظر مشارکت کنندگان در آن است و تنوع ملیت، نژاد، سنی، طبقات اجتماعی، قومی، قبیله ای، تخصص‌ها است. این اجتماع ایجابی است و برای نفع یک کشور جناح یا حزب نیست و محور آن حضرت اباعبدالله الحسین است. 

وی خاطرنشان کرد: هیچ سازمان ملی و بین المللی کسی را به این پیاده روی دعوت نمی‌کند و حتی برای ورود گزینش فیلتری صورت نمی‌گیرد. این پیاده روی به دعوت دولتی‌ها نیست بلکه کاملا خود جوش و مردمی است. دو گانه و سه گانه‌هایی که معمولا یکی از ان‌ها را در سایر اجتماعات می‌بینیم در پیاده روی اربعین در کنار هم می‌بینیم. 

این عضو هیات علمی دانشگاه توضیح داد: شادی و غم، جمعی و فردی بودن، همزمانی آزادی عمل و قانون، فردیت و ایثار، کنش متقابل نمادین، توانمند سازی و خود سازی خود واقعی از جمله نمود و بروز‌هایی پیاده روی اربعین است. 

وی ادامه داد: پیادع روی اربعیت پاسخی به فقر معنا است و بشر، چون به دنبال معنا است بوده در این پیاده روی شرکت کرده اند. عناصر زیبایی شناسی اربعین توجه نکرده ایم. حرکت و توقف فردی و جمعی کودکان غروب‌ها و حرکت آرایش متنوع موکب‌ها قاب‌های تولید شده است این یک گشتی نجاتی است که خودی نشان داده است. 

پیاده روی اربعین تاثیر عظیمی بر بلوغ اجتماعی و فرهنگی می‌گذارد

سید مجید مطهری نژاد عضو هیات علمی دانشگاه در ادامه برنامه تهران بیست گفت: نخبگان ما سعی می‌کنند از زوایای مختلف این اجتماع بزرگ را تحلیل کنند. این عظمت امروز ناشی از مسیله بزرگ است و ناشی از دلایل سیاسی و اجتماعی نیست. ظرفیت‌های بزرگی در این اجتماع وجود دارد. آیت عظمای الهی تعبیر رهبری از این اجتماع است. این اجتماع یک آیه بزرگ الهی است و فاعلیت آن در این دوره توسط خداوند بروز و ظهور یافته است. 

وی ادامه داد: این پدیده را باید از منظر الهیات اجتماعی مورد بررسی قرار دهیم. این آیه حاکی از یک نظام برنامه خداوندی است. ما در آیات محدویت آیه‌ای را داریم که گفته شما به زودی با آیه‌ای مواجه می‌شوید که دنیا را پر از نیکی خواهد کرد و اربعین نشانه‌ای از این آیات الهی است. 

وی افزود: پیاده روی اربعین تاثیر عظیمی بر بلوغ اجتماعی و فرهنگی می‌گذارد. وقتی که یک برنامه الهی شکل می‌گیرد خداوند تمام برنامه‌ها را در آن شکل می‌دهد. بشر در دوران پست مدرن به همه چیز دسترسی دارند و بشر به ورطه بروز خویشتن وارد شده است، ولی بازار مکاره‌ای شکل گرفته که دیگر دین ملاک نیست، ولی در پیاده روی اربعین این مسائل همگی کنار می‌رود. 

مطهری نژاد با بیان اینکه مذاهب دیگر هم به دلیل گمگشتگی دنیای موجود در این مراسم حضور می‌یابند افزود: آن‌ها به دنبال این هستند که خود را از زیر خروار‌ها سلطه نظام رسانه‌ای خارج کنند. هنرمند، حکمران و شهرساز از این سفره بهره‌ای جدی می‌برند. این مراسم زنگار‌ها و سنگ دلی‌ها را پاک می‌کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار