منصور مهرزاد در بازدید از محوطه چالی سقز که با همراهی رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی این شهرستان انجام شد، اظهار کرد: محوطه چالی در حاشیه بافت شهری سقز با کاربری صرفا تدفینی در بر گیرنده آثار و شواهد گورستانی مربوط به عصر مفرغ (هزاره چهار، قبل از میلاد) است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان افزود: دومین فصل کاوش باستانشناسی محوطه چالی در شهرستان سقز توسط هیات کارشناسی به سرپرستی ذبیحاله بختیاری و کارشناس باستانشناسی این شهرستان با مجوز رسمی پژوهشگاه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آغاز شده است.
او هدف از این کاوش را تکمیل اطلاعات علمی از فصل اول کاوش و شرایط زیستی مردمان آن دوره و همچنین تعیین تکلیف اراضی تعاونی مسکن عنوان کرد و افزود: کاوش باستانشناسی در محوطه چالی به لحاظ روشن نمودن زوایای تاریک زندگی بشر در عصر مفرغ بسیار حائز اهمیت می باشد.
مهرزاد بیان کرد: در این فصل از کاوش موضوعاتی از جمله شیوه تدفین، عقاید و باورها، هنر و صنعت ساکنان منطقه در عصر مفرغ مورد مطالعه قرار خواهد گرفت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان یادآور شد: پیگیریهای لازم برای جذب اعتبارات مناسب و ادامه روند اقدامات مطالعاتی و پژوهشی در حوزه میراثفرهنگی و باستانشناسی شهرستان انجام خواهد شد.