نخستین جلسه محاکمه ۳ تن از عاملان حمله تروریستی اخیر به حرم مطهر شاهچراغ (ع) با حضور متهمان وکلای مدافع آنان، اولیای دم ۲ شهید حادثه و جمعی از جانبازان و شاهدان حمله تروریستی در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شیراز به ریاست قاضی سید محمود ساداتی برگزار شد.
در آغاز این جلسه شیرازیان نماینده دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس ضمن قرائت کیفرخواست به تشریح اهداف تفرقه افکنانه گروهک تروریستی داعش و تأمین سیاستهای شوم استکبار و غرب در بر هم زدن امنیت جهان اسلام و بخصوص ایجاد ناآرامی در ایران پرداخت و بیان کرد: هدف شوم داعش و عوامل سرسپرده آن جنایت و کشتن زنان و کودکان و مردان بی دفاع است که در هر ۲ حمله یک سال اخیر به حرم مطهر شاهچراغ (ع) سبوعیت (ددمنشی و درندگی) این گروهک برای جهانیان اثبات شد.
نماینده دادستان در ادامه به اتهامات متهم ردیف اول رحمت اله نوروزاف با اسم مستعار اسلم یار پرداخت و بیان کرد: اتهامات او محاربه و افساد فی الارض، عضویت در گروه تروریستی داعش به قصد اقدام علیه امنیت کشور، بغی است.
شیرازیان نماینده دادستان عمومی و انقلاب شیراز اتهام وارده به متهمان ردیف دوم و سوم حبیب اله عرب زاده و امر اله نظری را معاونت در افساد فی الارض و معاونت در محاربه، اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور از طریق همراهی با گروه تروریستی داعش خواند.
او افزود: مستندات، ادله و اَمارات در خصوص اتهامات وارده شامل اقاریر متهم ردیف اول در خصوص آموزشهای نظامی و سایر متهمان بر ارتباطات سازمان یافته با عوامل داعش، مستندات مکشوفه از تلفن همراه متهم ردیف اول، ارتباطات مستمر با سرپلهای داعش در خارج از کشور، گزارشهای ضابطان و دستگیری در محل صحنه جرم در خصوص متهم ردیف اول است که در پرونده موجود است.
او در پایان دفاع از کیفرخواست صادره مطابق موازین قانونی از دادگاه خواستار صدور حکم و در نظر گرفتن اشد مجازات برای متهمان شد.
در ادامه قاضی ساداتی رئیس دادگاه ضمن فرا خواندن اولیای دم شهدای این حمله تروریستی و همچنین جانبازان و مصدومین حادثه و شاهدان عینی ضمن اخذ شکایت به ثبت اظهارات آنان پرداخت.
او، پس از اخذ شکایات شکات پرونده، رحمت اله نوروزاف متهم ردیف اول را به جایگاه فراخواند و ضمن تفهیم مجدد اتهامات قرائت شده در کیفرخواست به او، خواستار ارائه توضیحات مبسوط در خصوص فرایند آشنایی، جذب و عضویت در گروهک تروریستی تکفیری داعش شد.
متهم ردیف اول نیز پس از قرار گرفتن در جایگاه متهم با اشاره به اینکه تابعیت تاجیکستانی دارد،گفت: از طریق یکی از پیام رسانهای خارجی و در فضای مجازی جذب گروه داعش شدم و پس از مدتی که تحت تأثیر فردی در فضای مجازی به عقاید و ایدههای این گروه آشنا شدم به توصیه و با هدایت همان فرد در فضای مجازی به ترکیه سفر کردم و با راهبری فردی به نام «زید» پس از ورود به ایران به صورت قاچاق و برقراری ارتباط با رابطان در تهران و قاچاقچیان به سراوان و سپس به پاکستان رفتم و پس از عزمیت به افغانستان در محل نامعلومی آموزشهای نظامی و کار با سلاح را در افغانستان گذراندم.
این عضو گروه داعش به نحوه ورود مجدد خود به ایران و اسکان و آشنایی با متهمان ردیف دوم و سوم پرداخت و افزود: قریب به یک ماه در نزدیک حرم شاهچراغ (ع) با کمک حبیب اله عرب زاده و امر اله نظری سکوت داشتم و پس از ارتباط مجدد با سرپل داعش و تحویل گرفتن اسلحه و بیعت با امیر داعش اقدام به حمله تروریستی در شامگاه ۲۲ مرداد کردم.
متهم اصلی این پرونده که توسط نیروهای مردمی و امنیتی حرم در شب حادثه دستگیر شد، گفت: تصور اینکه دستگیر شوم را نداشتم و فکر میکردم کشته شوم.
او ضمن پذیرش اتهامات خود تصریح کرد: تعداد افرادی را که هدف قرار دادم نشمردم و قصدم این بود عملیات را تا آخرین فشنگ موجود در خشاب ادامه دهم.
امیر داعش دستور داد نمازگزاران را آتش بزنم
نوروزاف در خصوص هدفش از تهیه بنزین نیز گفت: امیر داعش به من دستور داده بود تا ۲ ظرف بنزین تهیه کنم، اما با یک ظرف یک و نیم لیتری بنزین در کوله پشتی وارد شدم، اما پیش آنکه به فرشهای نمازگزاران برسم و آنها را آتش بزنم دستگیر شدم.
در پایان، رئیس دادگاه با اعلام ختم رسیدگی این جلسه، ادامه رسیدگی به اتهامات سایر متهمان پرونده حمله تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ (ع) را به جلسه آتی موکول کرد.
دومین حمله تروریستی به حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) ۲۲ مرداد امسال انجام شد که عامل اصلی این حمله در محوطه حرم مطهر دستگیر و در ادامه پشتیبان و همدستان او نیز بازداشت شدند و قرار جلب به دادرسی و کیفر خواست این پرونده نیز یکم شهریور ماه در دادسرای عمومی و انقلاب اسلامی شیراز صادر شد.
مسدود سازی مرزهای شرقی و پایش توسط پهپادهای شناسایی و انتحاری
اجرای عقیم سازی و تک فرزندی اجباری در مناطق مرزی شرقی
۵ میلیون افغانی تو کشور وجود دارن بدون کارت و شناسنامه
لعنت بر داعشی های داخلی و خارجی