احمد علیپور مدیر جهادکشاورزی سردشت گفت: جشنواره انگور سیاه به مدت سه روز تا ۲۰ شهریورماه هر روز از ساعت ۱۶ تا ۲۳ برگزار میشود و در آن، انواع انگور سیاه در کنار سایر محصولات فرآوری شده از انگور به شرکت کنندگان عرضه میشود.
وی با بیان اینکه برداشت انگور سیاه هر سال از اواخر شهریور آغاز و تا اواسط آبان ادامه دارد، افزود: انگور سیاه سردشت به دلیل طبیعی بودن و همچنین استفاده نکردن کشاورزان از کودهای اضافی عملکرد چند برابری نسبت به سایر انواع انگور دارد و همین امر موجب شده استقبال و اهمیت از این محصول مورد توجه سایر شهرهای دیگر قرار بگیرد.
علیپور با بیان اینکه انگور سیاه سردشت علاوه بر خرید واحدهای تولید کنسانتره به صورت تازهخوری نیز مصرف میشود، اضافه کرد: در سردشت هفت هزار و ۵۰۰ هکتار انواع انگور دیم کشت شده و پیشبینی میشود امسال بیش از ۳۰ هزار تُن محصول از تاکستانهای این شهرستان برداشت شود.
مدیر جهادکشاورزی سردشت اضافه کرد: در این جشنواره علاوه بر غرفههای عرضه انگور، ۵۰ غرفه عرضه سایر محصولات باغی از جمله انار، هلو، گلابی وحشی و همچنین عسل، گیاهان دارویی، صنایع دستی، فرآوردههای انگور سیاه مانند باسوخ، دوشاب، میوژ، گوزمه، حلوا شکری، ترشی انگور نیز دایر شده است.
انگور سیاه سردشت که به انگور «رشه» معروف است، به علت استفاده نکردن از کود و سموم، محصولی تمام ارگانیک محسوب میشود و از شهرت فراوانی برخوردار است.
این نوع از انگور تسکین دهنده فشارهای عصبی، افزایش دهنده شیر مادران، پاک کننده معده و روده از مواد زائد و همچنین از بین برنده چین و چروک پوست است.
عمدهترین محصول باغی سردشت با پنج هزار هکتار انگور دیم است.