حمید رشیدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون با اشاره به برگزاری آموزش ضمن خدمت طرح افزایش مواد آلی خاک با اجرای طرح نفوذ دانش در این شهرستان، اظهار کرد: در این کارگاه آموزشی، شهرستانهای کوهچنار، رستم، ممسنی، فراشبند، فیروزآباد و قیرو کارزین، کارشناسان ترویج و زراعت، باغبانی و کشاورزان پیشرو و علاقهمند به اجرای طرح حضور داشتند.
او گفت: خاکهای مناطق خشک و نیمه خشک مواد آلی ندارد و بسیار فقیر هستند و ۶۰ درصد خاکهای زیر کشت در ایران کمتر از یک درصد ماده آلی و بخش قابل توجهی از آنها کمتر از نیم درصد است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون ادامه داد: بر همین اساس، طرح افزایش مواد آلی و آموزش آن و راه حلهای نوین و نوآورانه جهت افزایش تولید و بهره وری باید در همه قسمتهای تولیدی شهرستان در دستور کار قرار گیرد.
رشیدی با بیان اینکه حدود ۴۵ کشاورز و ۲۰ بهره بردار در این دوره شرکت داشتند، تصریح کرد: در پایان دوره پس از قبولی در آزمون برای شرکت کنندگان گواهی صادر میشود.
اکبر ریاحی مجری طرح افزایش ماده آلی خاک در استان نیز با بیان اینکه مواد آلی کلید حاصلخیزی و قلب کشاورزی پایدار است، اظهار کرد: مهمترین عامل موثر در عملکرد و کیفیت مطلوب محصولات کشاورزی حاصلخیزی خاک است.
او با اشاره به چگونگی تهیه کمپوست محلی، مزایای آن را تامین مواد غذایی مورد نیاز گیاه برای دراز مدت، اصلاح ساختمان خاک، تنظیم اسیدیته خاک، کمک به اصلاح خاک در محیطهای شور، کاهش آفات و بیماریها، مقاومت گیاه و ارزان بودن و ساده بودن فرایند تولید برشمرد.
این مقام مسئول گفت: خاک مرغوب و حاصلخیز، خاکی است که ۲ تا ۵ درصد ماده آلی داشته باشد و افزودن مواد آلی به خاک علاوه بر بهبود شرایط فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی اثرات مثبتی را در امر تغذیه و افزایش حلالیت اکثر عناصر غذایی مورد نیاز گیاه دارد و مقدار مصرف کودهای شیمیایی را تا یک سوم کاهش میدهد.