این سامانه باهدف افزایش، تسهیل و تسریع صادرات محصولات از کشورمان به کردستان عراق و ایجاد یک پلتفرم برای دسترسی بازار عمده فروشی اقلیم کردستان به لیست و قیمت کالاهای ایرانی راه اندازی شده است تا در صورت تمایل از طریق سامانه درخواست خرید خود را ثبت کرده و بتوانند کالاهای مورد نیاز را به طور مستقیم از تولید کنندگان ایرانی تامین کنند.
تولید کنندگان ایرانی نیز از طریق این سایت می توانند امکان معرفی محصولات خود به بازار کردستان را داشته باشند.
رئیس اتاق بازرگانی و اشتغال اربیل هنگام رونمایی این سامانه ، پس از آشنایی با قابلیتهای منحصربهفرد آن، ضمن استقبال گرم از تولید این سکو، فعالیت دیجیسودا را بسیار ضروری و پراهمیت خواند.
ملا مجید سورچی با اشاره به نیاز کردستان عراق به محصولات باکیفیت ایرانی خواستار تأمین کالاهای وارداتی کردستان عراق و ارائه خدمات فنی و مهندسی توسط پلتفرم دیجیسودا شد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان عراق نیز گفت: از ۶ ماه قبل سیستم بانکی در اقلیم کردستان عراق، کار خود را آغاز کرده و همزمان با آن بانکداری الکترونیکی نیز در حال گسترش است و پلتفرم دیجیسودا نقش ارزندهای در توسعه صادرات و واردات الکترونیکی بین تجار کردستان عراق و کشور ایران خواهد داشت.
شیخ مصطفی عبدالرحمان افزود: دیجیسودا بهعنوان شو روم محصولات ایرانی،امکان بررسی،مقایسه و خرید محصولات باکیفیت و متنوع ایرانی را فراهم کرده است که این امر موجب افزایش واردات محصولات ایرانی و صرفهجویی در هزینههای سفر و خرید فیزیکی میشود.
رایزن اقتصادی کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اربیل هم با تشکر از ابتکار عمل تیم ایرانی برای راهاندازی یک پلتفرم آنلاین صادراتی تأکید کرد: در اقلیم کردستان هنوز تجارت آنلاین در ابتدای راه قرار دارد و دیجیسودا در زمان بسیار مناسبی فعالیت خودش را آغاز کرده است.
عنایتالله سمیعی قول مساعد داد حمایتهای لازم را برای توسعه این پلتفرم انجام دهد.
در آیین معرفی دیجیسودا دو هلدینگ بزرگ تجاری عراقی تمایل خود برای مشارکت و سرمایهگذاری در این پلتفرم اعلام کردند.
این سامانه به زبان کردی بوده و با نام تجاری دیجی سودا و آدرس digisowda.com در دسترس تولید کنندگان ایرانی و خریداران کردستان عراق است.
این پلتفرم که توسط کنسرسیوم فناوران شهر خلاق متشکل از پنج شرکت فناور مستقر در شهر تبریز راه اندازی شده است، به زودی بخش خدمات فنی- مهندسی را نیز به لیست خدمات قابل ارائه به بازار کردستان عراق اضافه خواهد کرد.
حجم مبادلات تجاری ایران و اقلیم کردستان عراق به حدود 6 میلیارد دلار در سال می رسد.