سعید لک، رئیس درمانگاه تخصصی شهید محمدحسن قاسمی در کربلا در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در پیاده روی اربعین پیشبینی ما این بود که با توجه به فصل گرما و پاندمی، بیشتر مراجعه زائران به مراکز بهداشت و درمان به دلیل گرمازدگی باشد؛ اما با تمهیداتی که فراهم شد و اطلاع رسانی های رسانه و آموزش ها، گرمازدگی تا حدود زیادی کنترل شد و اولویت اول نبود. بیشتر مراجعه ها به دلیل سرماخوردگی ناشی از استفاده از کولر بعد از تعرق بود.
او درباره توصیه هایی به زائران بازگشته از این سفر گفت: طبیعتا کسانی که برگشته اند، ممکن است علائم آنفولانزا و سرماخوردگی مانند بدن درد و آبریزش بینی داشته باشند که لازم است از دست دادن و ارتباط با دیگران خودداری کنند و بهداشت دست را جدی بگیرند تا زمانی که حال عمومیشان مساعد شود.
رئیس این درمانگاه تخصصی تاکید کرد: در مجموع زواری که دارای علائم هستند لازم است از سه روز تا یک هفته بعد از بازگشت به داخل کشور، توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.
دکتر سعید لک، معاون جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس درمانگاه تخصصی شهید محمد حسن قاسمی در کربلا در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان توضیح داد: با توجه به این که تمامی زائرین که در سامانه سماح ثبت نام کرده اند، مشمول بیمه هستند، در صورتی که زائری در سفر اربعین دچار بیماری یا مشکلی شده باشد و به درمان طولانی مدت نیاز داشته باشد ( اگر به مراکز هلال احمر در کشور عراق مراجعه کرده باشد) اطلاعاتش در درمانگاه های مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر ثبت شده است؛ ضمن این که نماینده بیمه در معیت درمانگاه های هلال احمر در عراق مستقر بود و مراجعهکنندگان می توانند اگر طول درمانشان همچنان ادامه دارد، از طریق بیمه ای که برایشان لحاظ شده پیگیری کنند که مشمول بیمه هم بشوند.
او درباره درمان تاول، توصیه کرد: کسانی که دچار تاول شده اند، محل مورد نظر را به مرور با آب و صابون شستوشو بدهند، مراقبت بکنند و آن را چرب کنند و تمیز نگه دارند تا تاول هایشان خوب شوند.
او ادامه داد: پوست روی تاول هم به عنوان یک پانسمان طبیعی و سد محافظتی عمل کرده و نباید برداشته شود. اگر چیزی پوست روی تاول را پاره کرد، پوست را سرجایش برگردانید تا از زخم آن محافظت کند. محل تاول را خشک و تمیز نگه دارید.
او همچنین به دنبال روانه شدن خیل عظیم زائران به سوی مشهد مقدس به صورت پیاده و سواره، توصیههایی به این افراد داشت که در ادامه میخوانید:
۱-از چند روز قبل از شروع سفر، پیاده روی داشته باشید.
۲-برای سلامتی زانوها در پیاده روی از عصا استفاده کنید.
۳-از کوله پشتی مناسب استفاده و از حمل بار اضافی و سنگین پرهیز کنید.
۴ -از دمپایی طبی یا کفش راحت و مخصوص پیاده روی و دو جوراب یا جوراب حوله ای استفاده کنید.
۵-در فواصل زمانی منظم، به خودتان استراحت دهید.
۶-از مواجهه طولانی مدت با آفتاب خودداری کنید.
۷-برای در امان بودن از آفتاب از عینک آفتابی، کلاه لبهدار و کرم ضد آفتاب، استفاده کنید.
۸-در طول سفر مایعات کافی بنوشید( هر ساعت یک لیوان)
۹-در اماکن شلوغ و پر تجمع، از ماسک استفاده کنید.
۱۰-در صورت داشتن علائم بیماری سرماخوردگی ماسک بزنید و از دیگران حداقل یک متر فاصله داشته باشید و به مراکز درمانی رجوع کنید.
۱۱-به طور منظم دست های خود را با آب و صابون بشویید.
۱۲-جهت جلوگیری از یبوست و دردهای شکمی از خوردن نوشابه و ماست خودداری کنید.
۱۳-وسایل ضروری از جمله داروهای بیماری های زمینه ای، چسب زخم، پودر،ORS، نمک، آلوخشک و انجیر و توت خشک برا ی پیشگیری از یبوست، همراه داشته باشید.
۱۴-ساعت ترددهای خود را در ساعت خنکی هوا انتخاب کنید.