محمد تقی امانپور رئیس کمیته احیا و توسعه پایدار دشت قزوین در جلسه کمیته احیا و توسعه پایدار دشت قزوین در مجموعه باغستان گفت احیا و پایدار سازی دشت قزوین زمانی میسر میشود که نگاه مدیریت مسئولان استانی به وضع کنونی این دشت تغییر پیدا کند تا بتوان دشت را نجات داد.
وی اظهار داشت: دشت قزوین پتانسیل و ظرفیت مستعدی در حوزههای مختلف کشاورزی دارد که بایستی برای هر کدام از این موارد برنامه ریزی مناسبی داشته باشیم تا بتوان بهره وری خوبی از دشت داشت.
این پژوهشگر گفت: دشت قزوین با توجه ظرفیت خوبی که دارد میتواند در زمینه کشت و تولید گیاهان دارویی پیشرو باشد و با برنامه ریزی مناسب و کلان زمینه صادرات این محصولات در استان را فراهم کرد.
وی خاطرنشان کرد: در بخش آب باید بر روی سه موضوع عدم آلودگی منابع، عدم تخریب منابع در فرآیند بهره وری و اینکه نحوه بهره برداری (کمیت و کیفیت) به گونهای باشد که نیاز امروز به آینده را پوشش دهد، تمرکز کرد.
امانپور بر اهمیت شناسایی ظرفیتهای آبخیزداری در استان تاکید کرد و گفت: گزارش اقدامات آبخیزداری برای طرح احیای دشت قزوین ارائه شود تا مسئولین استان در جریان اقداماتی که در آبخیزداری برای اجرای این طرح انجام میشود قرار گیرند.
وی اضافه کرد: شناسایی پتانسیل آبخیزداری استان برای احیای دشت قزوین ضروری است تا با تخصیص اعتبار مناسب بتوان طرحهای خوبی برای این طرح دراستان اجرا کرد.
در این نشست همچنین در خصوص دستاوردهای تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان و لزوم اجرایی کردن این تحقیقات برای اجرای طرح احیا و پایدار سازی دشت قزوین بحث و تبادل نظر شد.