گرچه فقر در اقصا نقاط جهان گستردگی متفاوتی دارد، اما این موضوع مسئلهای نیست که تنها مختص کشورهای زیرصحرای آفریقا و یا جنوب آسیا باشد. حتی بزرگترین اقتصادهای جهان نیز آمارهای تکان دهندهای در حوزه فقر اجتماعی دارند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اداره سرشماری ایالات متحده در گزارشی که امروز (سه شنبه) منتشر کرد، آورده است: نرخ رسمی فقر در آمریکا در سال ۲۰۲۲ معادل ۱۱.۵ درصد بوده است. در حالی که نرخهای مربوط به حمایتهای دولت که شامل چکهای پرداختی در زمان همه گیری کرونا به اقشار بی بضاعت میشد بالغ بر ۱۲.۴ درصد است.
همچنین این اداره اعلام کرد کمی بیش از ۹۲ درصد از جمعیت آمریکا در سال ۲۰۲۲ برای تمامی سال یا بخشی از آن تحت بیمههای سلامت قرار داشته اند.
جمعیت آمریکا نزدیک به ۳۳۲ میلیون نفر است و با احتساب این موضوع که ۱۱.۵ درصد از جمعیت این کشور در فقر زندگی میکنند، نزدیک به ۲۹ میلیون نفر در این کشور فقیر هستند.
این میزان فقر در آمریکا در حالی ثبت شده است که ایالات متحده بزرگترین اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۲ با ۲۵ هزار و ۴۶۲ میلیارد دلار بوده است. توزیع ناعادلانه ثروت در جامعه آمریکا یکی از اصلیترین دلایل فقر در ثروتمندترین کشور جهان است.
براساس دادههای آماری جهانی، سودان جنوبی، بروندی، جمهوری آفریقای مرکزی، سومالی، جمهوری دموکراتیک کنگو، موزامبیک، نیجر، مالاوی، چاد، و لیبریا به ترتیب فقیرترین کشورهای جهان محسوب میشوند که بیشترین درصد جمعیت آنها در فقر زندگی میکند.