مجید کوهی گفت: بروز پدیده انسو به عنوان یکی از تاثیرگذارترین دور پیوندهای جهان به همراه توسعه فاز شرقی نوسان شبه دوسالانه (QBO) در ترازهای فوقانی جو و قرار گرفتن دورپیوند AO در فاز منفی، از دلایل افزایش بیش از نرمال بارش در کشور بهویژه شمال غرب و استان اردبیل در پاییز و زمستان است.
مدیرکل هواشناسی استان اردبیل با بیان اینکه پیشبینیهای فصلی بهصورت احتمالی بیان میشود ، می گوید: از لحاظ علمی پیشبینی پدیدههای حدی از قبیل بارشهای سیلآسا از چندین ماه قبل امکانپذیر نبوده و هر گونه مخاطره جوی از طریق هشدارهای هواشناسی اطلاعرسانی خواهد شد.
او با تاکید بر لزوم پرهیز از بزرگنمایی در خصوص تاثیرات ال نینو گفت: سه دور پیوند ال نینو ، AO و QBO بر پدیدههای هوایی و جوی تاثیرگذار هستند اما باید در نظر داشت که آثار ال نینو نهایتا در جنوب و مرکز کشور دیده میشود و اثرات آن در استانهای شمالی کاهش مییابد و بیشتر دو پدیده AO و QBO در رخدادهای جوی استان تاثیرگذار هستند.
مدیرکل هواشناسی استان اردبیل افزود: پیشبینیهای هواشناسی بر اساس مدلهای ریاضی و نقشههای ماهوارهای است و بر اساس این مدلها میزان صحت پیشبینیهای فصلی در دنیا و ایران بین ۶۰ تا ۷۰ درصد است.
کوهی تصریح کرد: این در حالی است که میزان صحت پیشبینیهای هواشناسی هفتگی با لحاظ کردن پارامترهای مختلف تا ۸۵ درصد میرسد ، در عین حال باید در نظر داشت که در هر منطقه و استانی شرایط خاص و منحصر بهفرد است و کارشناسان هواشناسی استان، علاوه بر مدلهای ریاضی و دادههای ماهوارهای از تجارب خود هم در بررسی و پیشبینیهای پدیدههای جوی استفاده میکنند.
مدیرکل هواشناسی استان اردبیل گفت: بارشهای پاییزه هواشناسی در استان عمدتا ناشی از فعالیتهای سیستمی است ضمن اینکه در پیشبینیهای فصلی امکان پیشبینی دما و بارشهای سیلآسا وجود ندارد.